Kuplin tiimi on ollut etätöissä jo kahden kuukauden ajan eikä ainakaan toistaiseksi loppua näy. Mikä on muuttunut ja mitä hyviä käytäntöjä on otettu käyttöön etätöiden ansiosta? Ja mistä aiotaan pitää kiinni myös jatkossa?

Etätyökäytäntöjen hioutuminen ja ottaminen osaksi arkea

Etätöihin siirtyminen sujui pari kuukautta sitten todella vaivattomasti, sillä meillä kaikki työkalut ovat jo valmiiksi sellaisia, jotka toimivat erinomaisesti myös etätöissä. Käytännöt ovat myös hioutuneet matkan varrella, ja päivät rytmittyvät jatkuvasti entistä paremmin. Etätöitä jatketaan varmasti myös sen jälkeen, kun siirtyminen toimistolle on mahdollista.

Yhteinen aamukatsaus päivittäin

Jo aiemmin meillä on ollut käytössä maanantain viikkopalaveri sekä henkilökohtaiset keskustelut, mutta nyt etätöitä tehdessä olemme pitäneet joka aamu lyhyen aamukatsauksen päivään Google Meetissä. Tämä käytäntö on varmasti sellainen, joka tulee jäädäkseen, sillä on mukava kuulla kaikkien kuulumiset yhteisesti aina aamusta ja samalla jokainen on kertonut mitä on oman päivän agendalla. Viikon aikana tulee kuitenkin paljon muutoksia, niin lyhyessä aamukatsauksessa saadaan jaettua uusimmat käänteet helposti koko tiimin kesken.

Etäonnistumishetket ja viikkokeskustelut

Meillä jaetaan viikoittain onnistumisia tiimin kanssa ja tämä on jatkunut myös etänä. Jokainen saa kertoa missä on kyseisellä viikolla onnistunut ja nämä onnistumiset kirjataan ylös. Lisäksi jokaisen kanssa pidetään henkilökohtaiset viikkokeskustelut, jossa käydään läpi viikon kulkua ja jos on tullut mieleen kehitysideoita tai muuten vain on mielenpäällä mitä vain.

Etäkokoukset asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa

Etäkokoukset ovat alkaneet tuntua yhä luonnollisemmilta, ja niistä on löytynyt paljon hyviä puolia. Aikaa säästyy matkoissa verrattuna tapaamisiin, ja etäkokouksissa on parempia mahdollisuuksia asioiden näyttämiseen ja esittämiseen verrattuna perinteisempään puhelinsoittoon. Uskon vahvasti ihmisten kohtaamiseen ja itse nautin edelleen enemmän ns. aidoista kohtaamisista, mutta etäkokoukset ovat ottaneet ehdottomasti paikkansa työssämme varmasti pysyvästi.

Kaiken kaikkiaan etätyöt ovat siis tuoneet meille monta hyvää uutta käytäntöä, joista pidämme varmasti kiinni myös jatkossa!

 

Mari Orpana


Mari Orpana

mari.orpana@kupli.fi
+358 40 480 3882

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: