4+1 uutta ominaisuutta somessa

Sosiaalisen median kanavat päivittyvät nyt ahkerasti ja uusia ominaisuuksia tuodaan ilmoille jatkuvalla syötöllä. Ei ole ehtinyt vierähtää kauaakaan aikaa siitä, kun edellisen kerran nostin esille muutamia kiinnostavia uudistuksia ja nyt on jo paljon uusia mehukkaita ominaisuuksia käytettävissä etenkin Instagramin puolella. Ja mikäs olisikaan parempi aika testailla ja oppia hyödyntämään seuraavia uutuuksia kuin heinäkuun hiljentämät päivät!

Instagram Stories harppoo eteenpäin

Instagram ei säästele uudistuksissa – ominaisuuksia suorastaan kaadetaan käyttäjien syliin. Nostetaan esille neljä kiinnostavaa.

Julkaise jopa tunnin pituisia videoita. Huomasitko jo IGTV:n? Instagram haastoi Youtuben tuomalla pitkät videot palveluun. Aikaisempien lyhyiden pätkien lisäksi IGTV:n puolelle voi nyt ladata liikkuvaa kuvaa jopa tunnin verran. Sisältöä sinne on alkanutkin jo tupsahtelemaan tiuhaan tahtiin, kun käyttäjät ovat heti ottaneet haltuun uuden ominaisuuden.

Jaa merkittyjä tarinoita. Merkittiinkö tilisi toisen käyttäjän tarinaan? Jaa se eteenpäin omassasi! Tämä ominaisuus avaa brändeille uuden mahdollisuuden jakaa aitoa, käyttäjien luomaa sisältöä ja mahdollistaa esimerkiksi kilpailujen järjestämisen hauskalla tavalla. Muistathan myös, että kevään aikana tuli uudistus, jonka avulla jaat myös muiden käyttäjien päivityksiä Stories-osiossasi.

Jaa monta kuvaa samanaikaisesti. Kuten päivityksiä tehdessä, voit jakaa nyt useamman kuvan tai videon yhtä aikaa Storiesiin. Valitse haluamasi sisällöt, muokkaa niitä yhtä aikaa ja lisää tarinaasi. Sisältöjen visuaalinen ilme on helpompi yhtenäistää ja tarinasta on helpompi tehdä suunnitelmallinen ja mietitty.

Musiikkia kansalle. Nostetaan vielä viimeisenä esiin tämä pieni, mutta piristävä päivitys. Spotify ja Instagram Stories yhdistyivät, mikä mahdollistaa kappaleen lisäämisen tarinaasi suoraan Spotifysta. Jaa vaikka päivän biisisuositus piristämään seuraajiasi!

 

+ Facebook kurkistaa 3D-maailmaan

Facebook tuo 3D-kuvat käyttäjiensä uutisvirtaan. Tavallisista kuvista poiketen 3D-kuvia koskettaessa tai puhelinta kallistaessa saat näkyviin kolmiulotteisuuden. 3D-kuvien tuottaminen toki vaatii tietynlaisen puhelimen, mutta tuotokset näkyvät kaikille. Tämä uutuus ei ole vielä ilmoilla, mutta on tulossa pian ensimmäisten käyttöön. Jäädään siis jännittäen odottamaan, koska oma uutisvirta saa uuden ulottuvuuden!

Onko vaikeaa löytää aikaa sosiaalisen median uudistusten seuraamiseen ja hyvän somemarkkinoinnin ylläpitoon? Tutustu Kuplin palveluun ja ota yhteyttä!

Päivi Ruokolainen
Junior Copywriter
Päivi on Kuplin Junior Copywriter,
joka tuottaa eloisaa sisältöä ja on parhaimmillaan
sanallisten tehtävien äärellä.

paivi.ruokolainen@kupli.fi
+358 40 768 6496

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

 

Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: