Deittailua ja hyväntekeväisyyttä – Facebook uudistaa kanaviaan

Facebookin uusi ulkoasu, Messengerin työpöytäsovellus ja Instagramin lahjoitustarrat, siinä pari odotettavissa olevaa uutuutta. Keräsimme yhteen Facebookin ja sen omistamien Instagramin ja Messengerin lähiaikojen mielenkiintoisimmat uudistukset vappuna 2019 pidetystä F8-konferenssista. Tapahtuma on Facebookin kehittäjien vuotuinen kokoontuminen, jossa tälläkin kertaa kerrottiin, mihin suuntaan kanavat ovat kehittymässä.

Facebook – ryhmiä, uusi ulkoasu ja deittailua

Monet käyttävät Facebookia nykyään lähinnä ryhmien ja tapahtumien vuoksi. Tämä on huomattu päämajallakin, siksi FB aikoo jatkossa korostaa näitä ominaisuuksia ja helpottaa niiden käyttöä. Tarkoituksena on nostaa ryhmät ja tapahtumat käyttöliittymässä paremmin näkyville kavereiden ohi. Uutisvirtaankin aiotaan nostaa entistä enemmän ryhmien sisältöjä.

Käyttöliittymän ulkoasu uudistuu melkoisesti. Kännykkäsovelluksessa muutoksia alkaa näkyä heti, selainversioon niitä lupaillaan muutaman kuukauden päästä. AdAge-sivuston videosta voi nähdä hieman tarkemmin, millaisia uudistuksia Facebookin ulkoasuun on luvassa. Samalla sivulla on raportoitu (englanniksi) Mark Zuckerbergin konferenssissa pitämää avauspuheenvuoroa.

Vuosi sitten Facebook ilmoitti alkavansa kehittää deittailumahdollisuutta, Facebook Datingia. Ominaisuus on ollut jo käytössä viidessä maassa, nyt se lähtee laajenemaan ensin lähinnä Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan ja Aasiaan. Ominaisuuden kautta voit ilmoittaa salaisia ihastuksiasi, joista syntyy match, jos ihastus on molemminpuolinen.

Messengeriin nopeutta ja työpöytäsovellus

Facebook Messengerin käyttäjille luvataan kevyempää ja nopeampaa sovellusta. Lisäksi Facebookin puolelta tutut katseluryhmät tulevat jatkossa myös Messengeriin, jolloin videoita voi seurata ja kommentoida yhdessä kavereiden kanssa reaaliajassa.

Messengerille on tiedossa työpöytäsovellus, jolloin sitä voi käyttää desktopilla erillisenä ohjelmanaan. Sovellusta testataan parhaillaan ja se tulee käyttöön vuoden 2019 aikana. Yhteydenpitoa yrityksiin aiotaan helpottaa esim. avaamalla ajanvarausmahdollisuus.

Tämän vuoden aikana Messengeriin tulevat myös lähipiirille ja perheelle tarkoitetut storyt ja päivitykset, eli kaikkea ei tarvitse jakaa enää kaikkien niiden kanssa, joiden kanssa olet aikojen saatossa viestitellyt Mesessä.

Instagramin uudistuksia ja lisättyä todellisuutta

Aiemmin jo kerroimmekin, että Instagram on vähitellen laajentamassa shoppailumahdollisuuksia suoraan sovelluksessa. Instan kamerasovellukseenkin on tulossa uusia ominaisuuksia.

Facebookissa lahjoittaminen eri hyväntekeväisyystarkoituksiin on ollut mahdollista jo pidemmän aikaa, sama mahdollisuus tekee nyt tuloaan Instagramin puolelle. Lahjoituksia voi pyytää tai antaa erityisten stooreihin eli tarinoihin liitettävien tarrojen kautta. Ominaisuus on jo otettu käyttöön Yhdysvalloissa ja perinteiseen tapaan Suomeen sitä saadaan vielä odotella.

Facebook on jo jonkin aikaa keskittynyt lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) mahdollistavien ominaisuuksien ja tuotteiden kehittelyyn. Ne ovat yhtiön mukaan seuraava ”se juttu”. Kokemukset aiotaan tuoda entistä useampien ulottuville.

Lisää F8-konferenssin puheenvuoroista voi lukea englanninkielisestä Facebookin Newsroomin jutusta, jota tässäkin tekstissä on käytetty lähteenä.

Tarvitsetko apua sosiaalisen median kanavien hallintaan? Kupli auttaa tehokkaasti ja ammattitaidolla! Lue lisää some-palveluistamme täältä.

Tiia Moilanen
Digital Marketing Trainee
tiia.moilanen@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: