Kuplin kesäsarjassa tutustutaan Suomessa nousussa oleviin, vielä hieman tuntemattomampiin sosiaalisen median kanaviin.

Discord on keskustelualusta ja viestintäpalvelu. Alun perin se on kehitetty videopeliyhteisöille, mutta sen suosio on laajentunut myös muihin aiheisiin ja Discordissa käydäänkin laajasti keskusteluja eri aiheiden ympärillä.

Mikä on Discord?

Discord on julkaistu vuonna 2015, ja vuoden 2019 toukokuussa sillä oli jo yli 250 miljoonaa käyttäjää – käyttäjämäärä myös kasvaa jatkuvasti. Se toimii sovelluksena ja selaimessa käytettynä, niin tietokoneella kun puhelimella.

Alusta luotiin, jotta verkossa samaan peliin osallistuvat pelaajat voisivat pitää yhteyttä toisiinsa helposti. Nykyisin keskusteluiden aihealueet ovat laajentuneet ja yhteyttä pitävät hyvin eri tyyppiset yhteisöt. Alustalla keskusteluja voi käydä anonyymisti, ja näin on mahdollista keskustella aremmistakin aiheista paljastamatta omaa henkilöllisyyttään. Esimerkiksi Suomen Mielenterveys ry ylläpitää siellä Sekasin-kanavaa, joka on hyvin suosittu nuorten keskuudessa.

Miten Discord toimii?

Discordin voi ladata sovelluksena omalle koneelleen, puhelimeen tai käyttää selaimen kautta. Discordiin luodaan käyttäjänimi, jolla kirjaudutaan sisään.

Kirjauduttuasi voit luoda oman keskustelualustan eli palvelimen tietylle aihealueelle, kuten pelaamiselle tai yleisesti kavereillesi. Kommunikointi toimii teksti- ja puheviestein ja näiden lisäksi puhepalvelimilla on mahdollista striimata pelejä, musiikkia tai näytön sisältöä. Omien palvelimien lisäksi voit liittyä julkisille palvelimille, jotka on kategorisoitu eri aiheiden mukaan (gaming, music, education, science & tech, content creator, anime & manga sekä movies & TV).

Käyttäjätili on rekisteröitävä Discordiin, mikäli keskustelut ja palvelimet halutaan tallentaa seuraavia käyttökertoja varten.

Testaamalla tutuksi

Parhaiten Discord tulee tutuksi, kun käyt testaamassa miten se toimii osoitteessa https://discordapp.com. Rekisteröityminen on vapaaehtoista ja lähtemällä liikkeelle julkisista palvelimista pääset nopeasti kiinni siihen mistä aiheista keskusteluja käydään. Nyt kesällä onkin hyvää aikaa tutustua uusiin kanaviin ja ottaa niitä haltuun!

Kupli on strateginen ja aikaansaava markkinointitoimisto. Tutustu palveluihimme tarkemmin!

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: