Google Analytics 4 tulee korvaamaan Google Universal Analyticsin ensi vuonna

Google Analytics on monelle tuttu verkkosivujen analytiikkatyökalu. Google Analyticsiin on tulossa muutoksia ensi vuonna ja Google on ilmoittanut, että Google Analytics 4 tulee korvaamaan nykyisen Google Analyticsin (viralliselta nimeltään Google Universal Analytics) 1.7.2023 alkaen.

Mitä tapahtuu?

Näillä tiedoilla, mitä tällä hetkellä on saatavilla, Google Universal Analytics lopettaa analytiikkadatan keräämisen 1.7.2023 eli uutta dataa ei sen jälkeen enää Google Universal Analyticsiin enää kerry. Nykyiset tiedot eivät myöskään siirry uuteen Google Analytics 4:een.

Mitä muutos käytännössä tarkoittaa?

Käytännössä tämä muutos tarkoittaa sitä, että jos halutaan, että vuoden päästä sivustostanne on saatavilla vertailudataa edelliseen vuoteen, on Google Analytics 4 asennettava nyt tai viimeistään 1.7.2022, jotta se ehtii kerätä vuoden dataa ennen nykyisen Google Universal Analytics lopettamista. Google Analytics 4 kannattaa siis asentaa pikimmiten omille sivuille.

Tällä hetkellä Google suosittelee, että dataa kerätään kahteen paikkaan – sekä Google Universal Analyticsiin että Google Analytics 4:een. Eli molemmat voivat toimia rinnakkain eikä tämä häiritse toisen toimintaa.

Nyt onkin tärkeintä tiedostaa, että tämä muutos tulee tapahtumaan ensi vuonna, ja alkaa kerätä dataa myös Google Analytics 4:een. Ota yhteyttä, keskustelemme mielellämme lisää asiasta!

Mari Orpana

Mari Orpana
mari.orpana@kupli.fi
+358 40 480 3882

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: