Google Data Studio – kannattaako se ottaa käyttöön?

Google Data Studio on raportointiin tarkoitettu työkalu, jonka avulla pystyt toteuttamaan helposti ymmärrettäviä ja visuaalisia raportteja. Pystyt liittämään sinne dataa eri lähteistä, kuten Google Analyticsistä, Google Adsista, Facebook Adsista sekä monesta muusta. Data Studion avulla pystyt raportoimaan mainostesi toimivuutta, verkkosivujesi kävijöiden määrää sekä verkkokauppasi myyntiä.

Visuaaliset ja yksilölliset raportit

Data Studion avulla pystyt luomaan raportteja alusta alkaen itse tai voit käyttää valmiita pohjia. Ohjelmassa on helppo yhdistää dataa eri lähteistä ja luoda jokaisesta raportista oman näköisensä. Raportteja on helppo tehdä yhdistelemälle eri kaavioita ja grafiikoita sekä lisäämällä visuaalisuutta eri väreillä.

Datan yhdistäminen

Data Studion yksi parhaimpia puolia on datan helppo yhdistäminen eri lähteistä. Googlen luoma työkalu kerää luonnollisesti dataa Googlen omista työkaluista, mutta Data Studioon mahdollista yhdistää myös kolmannen osapuolen dataa kuten Facebookista, Instagramista, Hubspotista sekä monesta muusta lähteestä. Sosiaalisen median datan yhdistäminen vaatii maksullisen lisäosan lataamisen.

Reaaliaikainen

Raporttien data päivittyy reaaliaikaisesti ajan tasalle, kun raportti avataan uudestaan esimerkiksi kuukauden päästä. Tämä ominaisuus tekee raporttien muokkaamisesta helppoa ja nopeuttaa raportointia huomattavasti.
Pystyt kuitenkin lisäämään suodattamaan raporteista juuri ne tiedot, jotka tarvitset suodattimien avulla.

Ilmainen ohjelma

Google Data Studio on ilmainen. Data Studiossa ei ole rajoitteita raporttien määrään ja niitä voi tehdä niin monta kuin haluaa. Muissa ilmaisissa raportoinnin työkaluissa on useimmiten rajoituksia raporttien määrään esimerkiksi kuukausitasolla.

Suosittelemme tutustumaan tarkemmin Data Studion ominaisuuksiin ja ottamaan sen käyttöön. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ja ottamaan Data Studion käyttöön.

Kupli on kokenut digimarkkinointikumppani, joka taitaa myös Data Studion. Jos kaipaat lisäpuhtia markkinoinnin tekemiseen ja ymmärrystä tulosten seurantaan, tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Camilla Söderlin
Digital Marketing Trainee
camilla.soderlin@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: