Google Digital Garage – Digitaitojen koulutusta

Google on avannut syyskuussa Digital Garage -oppimistilan Helsinkiin Kluuvikadulle. Kyseessä on kaikille avoin ja maksuton oppimistila, jonka tarkoituksena on tarjota digitaitojen koulutusta matalalla kynnyksellä erityisesti työnhakijoille, opiskelijoille ja yrittäjille. Oppimistila on osa Grow with Google -ohjelmaa ja tavoitteena Suomessa on kouluttaa 10 000 ihmiselle digimarkkinoinnin taitoja ensi vuoden loppuun mennessä.

Kurssitarjonta

Google on huomioinut erilaiset elämäntilanteet, ja tarjoaa koulutuksia Kluuvikadun oppimistilassa tapahtuvan lähikoulutuksen lisäksi myös verkossa. Voit suorittaa verkkokursseja omaan tahtiin ja opiskella joko yksittäisiä moduuleja tai kokonaisia kurssikokonaisuuksia. Verkkokurssit ovat lähiopetuksen tavoin kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit tutustua Digital Garagen kurssitarjontaan ja ilmoittautua oppimistilan koulutuksiin täällä.

Yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa Google on luonut erikseen Diginaattori -koulutusohjelman, jonka tavoitteena on tarjota työnhakijoille vahvistusta digitaalisen markkinoinnin ja myynnin taitoihin. Koulutusohjelma on kolmen viikon pituinen ja ainoa, johon tulee erikseen hakea.

Vaikka painotus koulutuksissa on työnhakijoille, opiskelijoille ja yrittäjille, on Google huomioinut koulutustarjonnassaan myös lapset ja perheet. Tarjolla on eri-ikäisille lapsille suunnattuja kursseja kuten tekoälykursseja, koodikoulu ja robotiikan työpaja. Päätin käydä kokemassa oppimistilan, ja koulutustarjonnan selailun jälkeen kurssiksi valikoitui verkkoanalytiikan perusteet.

Verkkoanalytiikan perusteet

Digital Garagen tilat Kluuvikadulla ovat valoisat ja viihtyisät. Tunnin koulutuksen aikana keskusteltiin verkkoanalytiikan käyttämisen aloituksesta ja perehdyttiin Google Analytics -ohjelman perusteisiin, tilin perustamiseen ja asetuksiin. Ohjelma on mainio työkalu verkkosivujen analysointiin. Koulutukselle on myös jatko-osa, jossa perehdytään vielä syvällisemmin Google Analytics -ohjelman hyödyntämiseen.

Mikäli digitaalinen markkinointi aiheena kiinnostaa, suosittelen lämpimästi tutustumaan Digital Garagen verkkokursseihin ja Kluuvikadun koulutuksiin. Verkkokurssit ovat saatavilla vielä ensi vuoden ajan,  ja Kluuvikadun oppimistila on näillä näkymin auki ainakin kevääseen asti.

Kupli on virallinen Google Partner -yritys. Luomme Google-mainokset osuvalla otteella, ota yhteyttä niin keskustellaan lisää!

Anna Seppä

Anna Seppä
Digital Marketing Trainee
anna.seppa@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: