Harjoittelijana Kuplilla – mitä olen oppinut?

Aloitin harjoittelijana Kuplilla syyskuun lopulla, ja harjoittelua on ehtinyt hurahtaa jo neljä viikkoa. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien olen päässyt tutustumaan monenlaisiin uusiin asioihin ja tekemään vaikka mitä. Aika on mennyt todella nopeasti, kun on ollut niin paljon kaikkea mukavaa tekemistä. Nyt onkin hyvä hetki pysähtyä jäsentelemään, mitä kaikkia oppeja olenkaan näiltä viikoilta ehtinyt jo taskuuni kerätä.

Google-mainonta

Tähän astisen harjoitteluni aikana eniten olen varmasti päässyt tutustumaan Googlen kiehtovaan maailmaan, joka oli itselleni entuudestaan jokseenkin tuntematon. Olen oppinut miten tehdään muun muassa Google-raportteja, hakusanamainoksia ja avainsana-analyysia. Ehdinpä suorittaa jo yhden Google-sertifikaatinkin! Googlen parissa olen siis ehtinyt tehdä jo hyvin monipuolisia tehtäviä ja Google on hahmottunut päivä päivältä entistä selkeämmäksi kokonaisuudeksi.

Hakukoneoptimointi

Mielenkiintoista on ollut myös päästä tutustumaan tarkemmin hakukoneoptimointiin. Olin saanut hakukoneoptimoinnista jo hieman aiempaa kosketuspintaa, mutta nyt Kuplin harjoittelussa se on avautunut aivan uudella tavalla. Olen esimerkiksi päässyt tutustumaan itselleni uusiin hakukoneoptimointi- ja verkkosivutyökaluihin sekä päässyt itse tekemään hakukoneoptimointia verkkosivuille. On ollut mielenkiintoista saada syvempi ”behind the scenes” -katsaus hakukoneoptimointiin ja soveltaa oppimaani käytännössä.

Sisällöntuotanto

Olen ilokseni saanut toteuttaa myös luovuutta harjoittelussani, sillä olen päässyt ideoimaan ja kirjoittamaan blogitekstejä kuten esimerkiksi juuri tätä, jota nyt kirjoitan. Lisäksi olen suunnitellut muutamia mainostekstejä ja päässyt hyödyntämään jo olemassa olevaa osaamistani muun muassa oikoluku- ja käännöstehtävien parissa. On ollut innostavaa perehtyä markkinointitoimiston toimintaan ja olla osa tehokasta tiimiä, joka on tukenut omaa oppimistani. Tähän mennessä harjoittelu on opettanut minulle paljon ja tulee varmasti vielä opettamaan – matka on vasta alussa!

 

Hanna Huhtanen
Markkinoinnin harjoittelija
hanna.huhtanen@kupli.fi

Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi:

Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: