Joko olet tehnyt itsestäsi Barbie-kuvan AI:lla? + 3 muuta uutista heinäkuulta

Oletko ollut kesälaitumilla autuaan tietämättömänä, mitä sosiaalisen median maailmassa on tapahtunut heinäkuussa? Tässä lyhyt katsaus siihen, mistä heinäkuussa on puhuttu – tylsää ei somemaailmassa ole ollut.

‘Barbie’ AI-selfigeneraattori on viraali jo 13 miljoonalla käyttäjällä 

Heinäkuu on ollut varsinainen Barbenheimer-kuukausi, kun sekä Barbie että Oppenheimer tulivat ensi-iltaan. Elokuvien hypeltä ei ole voinut välttyä. Joko olet koittanut, miltä näytät Barbiena? 13 miljoonaa ihmistä nimittäin on!

Twitter on nyt X

Kesälaitumilla uutisia (ainakaan Twitteriä – tai siis X:ää) vähänkään seuraava ei ole voinut välttyä tiedolta, että Twitterin nimi ja logo on muuttunut: Twitter on nyt X. Elon Musk ilmoitti asiasta 23.7. Toistaiseksi twitter.com toimii vielä, vaikka Musk onkin ilmoittanut, että palvelun nettisivut voivat myös muuttua myöhemmin X.com:iksi.

Threads on uusi Metan vastine Twitterille

Heinäkuussa on julkaistu myös uusi yhteisöpalvelu Threads. Threads on Metan yhteisöpalvelu, joka on tekstisovellus ja käytännössä suunniteltu Twitterin kilpailijaksi. Euroopassa sovellusta ei valitettavasti voi (ainakaan virallisesti – osa on onnistunut sen lataamaan silti) vielä käyttää.

Snapchat lisäsi käyttäjämääräänsä

Snapchat on onnistunut lisäämään käyttäjämääräänsä jopa 397 miljoonaan toisen kvartaalin aikana. Käyttäjämäärä on lisääntynyt erityiesti ‘Rest of the World’ -kategoriassa, joka kattaa muut kuin päämarkkinat. Esimerkiksi viimeisen vuoden aikana Snapchat on saanut 10 miljoonaa käyttäjää lisää Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mutta jopa 40 miljoonaa uutta käyttäjää  ‘Rest of the World’ -kategoriassa.

Jännityksellä jäämme odottamaan, mitä kaikkea elokuu tuo tullessaan!

Suvi Asikainen
Asiakkuudet & myynti
suvi.asikainen@kupli.fi
+358 40 584 6080

Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: