Oletko jo suunnitellut innovaatiosetelin hakemista? Nyt on oiva mahdollisuus aktivoitua innovaatiotoiminnan ja kansainvälistymisen suunnittelussa ja kehittämisessä. Kokosimme alle innovaatiosetelin hakuun ja myöntämiseen vaikuttavia seikkoja, jotka huomioimalla pääset alkuun.

Tekesin innovaatioseteli on suunnattu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille sekä mikroyrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote tai palveluidea. Setelin avulla yritykselle avautuu mahdollisuus kehittää tuotetta tai palveluaan eteenpäin. Innovaatiosetelin arvo on 5000€ (+ alv) ja se on voimassa kuusi kuukautta myöntämispäivämäärästä.

Innovaatiosetelin voimin innovaatiotoiminnan kehittämisen ja kansainvälistymisen kynnystä pyritään laskemaan, sillä sen avulla yritys voi ostaa uutta osaamista ja tietoa palveluna muilta yrityksiltä sekä organisaatioilta. Palveluita on mahdollista hankkia enintään kahdelta palveluntarjoajalta. Innovaatioseteli on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen, innovaatioprojektien valmisteluun sekä testaukseen. Seteliä ei voi käyttää yrityksen matkakuluihin, palkkoihin, aineisiin tai tarvikkeisiin, jotka eivät ole osana innovaatiotoimintaa.

Pohdi näitä asioita ennen Innovaatiosetelin hakemista!

Minkälaista osaamista yrityksesi tarvitsee innovaation kehittämisessä? Selvitä omat kehityskohteesi ja ota yhteyttä palveluntarjoajaan, jonka kanssa keskustelet tarpeistasi ja laadit alustavan suunnitelman. Tutustu huolella innovaatiosetelin kuvaukseen ja hakuprosessiin Tekesin sivustolla ja hae seteliä sähköisen asiointipalvelun kautta. Hakuprosessi on selkeä ja päätöksenteko tuen saamiseksi on suhteellisen nopea, joten valmistaudu toimimaan suunnitelmiesi mukaan.

Ota huomioon myös nämä setelin myöntämiseen vaikuttavat seikat

  • Innovaatioseteli on tarkoitettu innovaatiotoimintaa käynnistäville, vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille ja mikroyrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote tai palvelu.
  • Innovaatiosetelin hakijalla täytyy olla esittää edellisvuoden tilinpäätös hakuprosessin aikana.
  • Innovaatioseteliä ei voida myöntää, jos yritys on toiminimi, suuri yritys, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys.
  • Yrityksellä ei myöskään tule olla verovelkaa ja Asiakastiedon rating Alfan tulisi olla vähintään A+.
  • Innovaatioseteliä ei voida myöntää maatalouden alkutuotantoon, kalastuksen ja vesiviljelyn aloille.

Kupli toimii innovaatiosetelin palveluntarjoajana ja autamme mielellämme yritystäsi kasvamaan ja kehittymään kohti kansainvälisiä markkinoita! Oletko kiinnostunut innovaatiosetelistä? Lue lisää innovaatiosetelistä ja ota yhteyttä niin keskustellaan lisää ja haetaan yhdessä yrityksellenne innovaatioseteli.

 

 

Suvi Rosqvist

Social Media Trainee
suvi.rosqvist@kupli.fi

 

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: