Instagramiin ei ainakaan vielä ole mahdollista ajastaa suoraan julkaisuja. Monesti sitä jääkin jahkailemaan julkaisuhetkellä, onko kuva nyt varmasti hyvä ja mitä sitä siihen tekstiin kirjoittaisi? Aika voi olla myös kortilla tai olet juoksemassa tapaamiseen juuri parhaalla julkaisuhetkellä.

Vaikka Instagramiin ei ole mahdollista ajastaa julkaisuja suoraan, onneksi on olemassa useita automatisointiin tarkoitettuja työkaluja, joiden avulla automatisointi onnistuu melko vaivattomasti.

Julkaisujen automatisoinnin hyödyt

Ajastaminen tuo mukanaan monia hyötyjä, mutta erityisesti suunnitelmallisuus lisääntyy automatisoinnin seurauksena. Tai ainakaan suunnitelmasi eivät kaadu siihen, että et pystyisikään juuri sillä hetkellä miettimään kuvaa ja tekstiä ja vielä julkaisemaan niitä. Instagram-kokonaisuus myös pysyy paremmin yhtenäisenä, kun se on suunniteltu etukäteen. Jos ylipäänsä somejulkaisujen automatisointi mietityttää, käy lukemassa aiemmin kirjoittamani juttu ”Sosiaalisen median julkaisujen automatisointi”.

Suosittelemmekin, että Instagram-julkaisuille on suunniteltu runko, jota voi aina tilanteen mukaan täydentää spontaanimmilla, ajankohtaisilla ja hauskoilla sattumuksilla tai jutuilla. Näin ei vahingossakaan pääse käymään niin, että Instagram ei päivittyisi moneen viikkoon, vaan siellä tapahtuu viikoittain ja näin seuraajat säilyttävät mielenkiinnon tiliäsi kohtaan.

Miten käytännössä Instagram-julkaisujen automatisointi tapahtuu?

Käytännössä Instagram-julkaisujen automatisointi tapahtuu niin, että valitset ensin automatisointityökalun, joka tuntuu helpoimmalta käyttää. Esimerkiksi Buffer ja Hootsuite ovat erinomaisia vaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua.

Tämän jälkeen lataa puhelimeesi palvelun sovellus. Instagram on määritellyt niin, että sovelluksetkaan eivät pysty täysin automaattisesti julkaisemaan julkaisua, vaan ne lähettävät puhelimeesi aina ajastettuun aikaan muistutuksen siitä, että nyt olisi aika julkaista ajastettu julkaisu. Tämän jälkeen parilla klikkauksella Instagram-julkaisu on julkaistu, eikä sinun tarvitse julkaisun hetkellä alkaa pohtimaan sen enempää julkaisua. Toki helpointa olisi, jos jossain vaiheessa Instagram mahdollistaisi suorat julkaisut eikä tätä lisävaihetta tarvitsisi käyttää, mutta ainakaan toistaiseksi tämä ei ole vielä mahdollista.

Kaiken kaikkiaan Instagram-julkaisujen automatisointi helpottaa arkea ja suunnitelmallista sosiaalisen median tekemistä.

 

Mari Orpana


Mari Orpana

Mari on markkinoinnin KTM, monitoiminainen, joka saa asioita tapahtumaan.
Mietitäänkö yhdessä yrityksellenne parhaat keinot markkinointiin?
mari.orpana@kupli.fi
+358 40 480 3882

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: