Onko Instagram-päivitystekstien kirjoittaminen kännykällä hankalaa, mutta tietokoneen näppäimistöllä kymmensormijärjestelmä sujuisi? Entä miten saisi helposti siirrettyä tietokoneella olevat kuvat kännykkään Instajulkaisua varten? Tässä pari vinkkiä, miten Instagram-päivityksen teko selaimessa onnistuu!

(Edit. 21.7.2020: yritystileille suosittelemme nykyään Instagram-päivitysten julkaisua ja ajastusta Facebookin ja Instagramin omalla Creator Studio -työkalulla)

Monet käyttävät tekstien ja kuvien siirtoon sähköpostia, kuva vain viestin liitteeksi ja teksti viestikenttään, sitten lataat kuvan kännykkään, leikkaat ja liimaat tekstin päivitykseen. Yksinkertaista, eikä vaadi kovin suuria temppuiluja!

Materiaalit saa siirrettyä laitteelta toiselle myös pilvipalvelun, kuten Google Driven tai Dropboxin kautta.

Näissä molemmissa keinoissa toki joutuu vielä käyttämään sekä tietokonetta että kännykkää, eikö uusia julkaisuita todellakaan voi tehdä suoraan desktopilta? Kyllä voi! Tämä vaatii pientä kikkailua selaimella.

Tee siis näin:
1. Mene selaimessa osoitteeseen instagram.com ja kirjaudu tilillesi.
2. Selaimen oikeassa yläkulmassa on kolme pistettä päällekkäin, klikkaa niitä
3. Mene kohtaan Lisää työkaluja/More Tools > Kehittäjän työkalut/Developer Tools
4. Selainikkunaan avautuu koodeja sisältävä ruutu, jonka vasemmasta yläkulmasta klikataan kännykän/tabletin kuvaa, jolloin viereisessä ruudussa oleva IG-uutisvirta muuttuu samannäköiseksi, kuin kännykässä.
5. Päivitä sivu, jolloin myös kännykkäsovelluksesta tuttu alarivi ilmestyy näkyviin. Nyt voit lisätä uusia julkaisuja ja tarinoita tietokoneella aivan samoin, kuin kännykälläkin! Nerokasta!

Plussat ja miinukset
Keinoa olemme testanneet vain Chromella, mutta ainakin sillä se näyttäisi toimivan mainiosti. Pari miinuspuoltakin käytössä on. Selaimessa ei näyttäisi olevan mahdollista kirjautua samanaikaisesti useammalle tilille ja vaihdella niiden välillä, kuten kännykässä. Täytyy siis kirjautua aina ulos yhdeltä tililtä, jotta pääsisi toiselle. Lisäksi meillä ei olla onnistuttu lisäämään koneelta png-muodossa tallennettua kuvaa ja joitakin videotiedostoja. Testit hyväksyttyjen tiedostomuotojen löytämiseksi jatkuvat!

Nakkisormiselle näpyttelijälle uudelle tilille kirjautuminen ja tiedostomuodon muuttaminen on kuitenkin pieni vaiva, kun itse päivittäminen käy paljon entistä helpommin! Instan ja monien muiden some-kanavien päivitys onnistuu kanavien hallintaan erityisesti tarkoitetuilla työkaluilla, kuten Bufferilla tai Hootsuitella. #PuheKuplilla kertoo niistä lisää aivan lähiaikoina.

Kaipaatko apua Instagramin tai muiden sosiaalisen median tilien päivittämisessä? Lue lisää palveluistamme täältä ja ota yhteyttä!

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: