Instagramin päivitys ja ajastus Bufferilla

Viime vuoden suosituimpia blogipostauksia listatessa tuli puheeksi, että Buffer-nimisellä sometyökalulla voi nykyään ajastaa Instagram-päivityksiä. Ominaisuus oli pitkään rajoitettu, ajastukseen tarvittiin kännykkävahvistus vielä julkaisuhetkellä. Nyt Instagram on onneksi poistanut tämän rajoituksen business- eli yritysprofiileista, joten ajastustyökalulla voi näppärästi tehdä päivityksiä myös varastoon ja ajastaa ne tulemaan ulos automaattisesti haluttuna ajankohtana.

Buffer on tarjolla olevista ajastustyökaluista kenties yksinkertaisin käyttää. Luot vain tilin itsellesi osoitteessa buffer.com ja yhdistät sen some-tileihisi. Ilmaisversioon voi liittää kolme eri tiliä (esim. FB, IG ja LinkedIn) ja ajastaa niistä kullekin kerrallaan enintään 10 postausta. Mikäli tarvitset laajempaa käyttöä, voit ottaa maksullisen paketin, niiden hinnat ja sisällöt näet täältä.

Helpotuksia Instagramin ajastukseen

Kuten jo todettu, Instagramin ajastukseen on tullut huomattavia helpotuksia. Ensin suora ajastus sallittiin kuville, nyt tammikuussa 2019 myös videoille. Suora julkaisu ja ajastus ilman kännykkäsovellushyväksyntää onnistuu tosin tällä hetkellä vain business-profiilissa, yksityistä profiilia päivittäessä joudut edelleen kaivamaan kännykän esille.

Muitakin rajoitteita on. Jos haluat välttää kännykkävahvistuksen, on kuvan tai videon oltava neliönmuotoinen, desktopin Bufferilla ei siis pääse zoomailemaan kuvaa tai julkaisemaan suorakaiteenmuotoista kuvaa. Useamman kuvan tai videon julkaisu kerralla täytyy myös viimeistellä kännykällä. Tarinoiden eli storyjen teko ei onnistu Bufferilla Instagramiin eikä Facebookiin. Bufferin omat tarkemmat Instaohjeet löydät täältä.

Ajastus Bufferilla arkea helpottamaan

Mitä iloa ajastuksesta ja Bufferista yleensä sitten on päivityksiä tehdessä? Ajastustyökalulla voit laittaa talteen useamman päivityksen kerralla silloin, kun sinulla on aikaa tehdä niitä varastoon. Inspiraation iskiessä ei siis tarvitse julkaista kaikkia julkaisuja yhdellä kertaa, peräkanaa ulos tuupatut julkaisut syövät nimittäin helposti toistensa näkyvyyttä.

Voit käyttää samaa kuvaa ja päivitystekstiä vaikka kaikissa kanavissa, toki sisältöä kannattaa hieman muokata sen mukaan, mikä toimii missäkin yhteydessä parhaiten. Kanavina on tällä hetkellä Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ ja Instagram, maksullisissa paketeissa myös Pinterest. Bufferissa saat myös kootusti katsottavaksesi julkaisujen tilastot.

Kaikkien kanavien päivitys tietokoneella

Yksi ehdoton plussa Bufferissa on se, että voit tehdä julkaisut tietokoneella. Monet kyllä käyttävät kännykkää yhtä näppärästi, kuin suurempaakin näppäimistöä ja näyttöä, mutta paljon on meitäkin, joille desktopilla kirjoittaminen on sujuvampaa. Jokin aika sittenhän blogissamme käytiin läpi myös toinen Instagram-julkaisukeino desktopille. Tämä keino ei auta ajastusongelmaan, mutta tätä reittiä pystyt tekemään tietokoneella myös tarinoita.

Tuntuuko, että some-kanavien pyöritys vie liikaa aikaa varsinaiselta yritystoiminnalta? Tai tarvitsetko apua sopivien julkaisusisältöjen keksimisessä? Ota yhteyttä, Kuplin asiantuntijat auttavat mielellään!

 

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: