Niin ihana kuin meidän Töölön toimisto olikin, kävi se vääjäämättä liian pieneksi meidän porukalle. Toimintamme mennessä eteenpäin tuntui vain luontevalta, että Kupli siirtyi keskeiselle paikalle keskustan sykkeeseen. 29.6. alkaen Kuplin toimisto vaihtui Pohjoisesplanadille kauniiseen Grönqvistin taloon, joka huokuu historiaa.

Koko korttelin kattava huimapäinen hanke

Pohjoisesplanadilla sijaitseva Grönqvistin talo tunnetaan myös nimellä Grönqvistin kivimuuri. Talo saa nimensä sen rakennuttajan Fredrik Grönqvistin mukaan. Koko korttelin mittainen talo valmistui 1883 ja oli aikansa suurin yksityistalo Pohjoismaissa.Kunnianhimoinen ja kallis projekti keräsi rakentamisen aikana helsinkiläisiä Espalle ihmettelemään työn etenemistä.

Valmistuessaan talossa oli 193 asuntoa ja muutamia liiketiloja. 1930-luvulta alkaen asuntoja on muutettu yrityskäyttöön ja nykyään talossa onkin pääosin liiketiloja, joista yksi on nyt Kuplin hallussa!

Sisäpihalla voi melkein kuulla kavioiden kopseen

Talon sisäpihalta löytyy lisää mielenkiintoista historian havinaa. Meillä ihasteltiin, kun selvisi, että punainen ulkorakennus on sisältänyt aikanaan kaksi tallia. Tallissa majailleet hevoset kyyditsivät ihmisiä ympäri Esplanadia, mutta harmiksemme enää ei takapihalta kantaudu hirnahduksia. Rakennuksessa on myöhemmin toiminut muun muassa taidegalleria.

Tällaisen historian ympäröimänä ja aivan keskustan ytimessä on Kuplin hyvä kasvaa ja kehittyä!

 

Päivi Ruokolainen
Junior Copywriter
Päivi on Kuplin Junior Copywriter,
joka tuottaa eloisaa sisältöä ja on parhaimmillaan
sanallisten tehtävien äärellä.

paivi.ruokolainen@kupli.fi
+358 40 768 6496

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: