Teknologia 2017 -messujen Robosteam-lavalla ja innovaatioalueella nykyteknologiat puhuttelivat kuuntelijoita. Kävimme kuuntelemassa Samuli Bergströmin puheenvuoron robotiikasta ja Tom Laineen näkemyksiä LinkedInin käytöstä myynnissä ja markkinoinnissa.

 

Samuli Bergström suositteli mobiilirobottien erilaisten käyttötarkoituksien tiedostamista ja testaamista yrityksille. Onko työympäristössäsi tarvetta esimerkiksi karkkia jakavalle ja hyvää huomenta toivottavalle robotille? Kaikille yrityksille robotiikka ei ehkä ole ensimmäinen investointi, mutta sen hyödyt kannattaa tiedostaa.

Robotiikka mahdollistaa optimaaliseen tulokseen tähtäävän työnjaon, jolloin robotti hoitaa työtehtävät ohjelmoinnin mukaisesti ja ihmiselle jää enemmän aikaa vaativampiin työtehtäviin. Vapauttaako robotiikka siis ihmisen potentiaalin hukkaan valumisen? Robotti voi työskennellä 24/7 ja lataustaukoja se vaatii suhteessa vähemmän kuin ihminen. Robotti kun ei tarvitse tupakkataukoja, juttutuokioita tai aikaa vieviä ruokatunteja.

Innovaatioalueen puhuja Tom Laine nosti esille LinkedInin käyttöä myynnin ja markkinoinnin tukena. Kanavaa käytetään Suomessa muita Pohjoismaita huonommin ja Laine toi tärkeänä esille nimenomaan verkostoitumisen ja aktiivisen läsnäolon voiman. Ole sosiaalisessa median keskusteluissa mukana omana itsenäsi ja kehitä ammatillista mainettasi.

Moni meistä kavahtaa, kun puhutaan itsensä brändäyksestä, mutta todellisuudessa siinä on kyse oman asiantuntijaroolin kehittämistä ja henkilökohtaisten ominaisuuksien tunnistamista ja tunnetuksi tekemistä. Kenet haluat tuntea ja ketkä haluaisivat tuntea sinut? Verkostoituminen on kullan arvoista reaalimaailmassa ja oikeilla kontakteilla voit luoda laajan tunnettavuuden myös sosiaalisessa mediassa. Yhteisistä intresseistä, tuttavuuksista ja toimialoista voit luoda paljon kiinnostavia ammatillisia keskusteluja. Oletko jo käyttänyt hakuvahtia ja mainontaa LinkedInissä? Niillä voit saada lisää buustia LinkedInin käyttöösi!

 

 

Suvi Rosqvist

Social Media Trainee
suvi.rosqvist@kupli.fi

 

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: