LinkedIn-sparraus 2/2: aktiiviseksi käyttäjäksi

LinkedIn-juttusarjan toisessa osassa keskitymme siihen, miten LinkedInin käyttö sujuu. Kun oma, erottuva LinkedIn-profiili on kunnossa, on aika kartuttaa verkostoasi ja osallistua keskusteluun! LinkedIn palkitsee aktiiviset käyttäjät, eli mitä aktiivisempi olet, sitä helpommin tulet löydetyksi. LinkedIn sparrauksen toisessa osassa pistetään siis hihat kunnolla heilumaan!

Kontaktit

Pyydä tuttaviasi liittymään verkostoosi ja uusia ihmisiä heti heidät tavattuasi, jotta tapaaminen on vielä tuoreena muistissa. Kannattaa kirjoittaa kutsuun henkilökohtainen viesti, josta selviää syy kontaktipyyntöösi. Kerro esimerkiksi, missä olette tavanneet tai mikä kyseisen henkilön puheessa tai kirjoittamassa tekstissä kiinnostaa sinua.

Luo ja osallistu keskusteluun

Omaa profiilia kannattaa päivittää säännöllisesti mielenkiintoisilla keskustelunavauksilla tai linkkien jaoilla, ja tuoda samalla esiin omaa asiantuntijuutta. Saat näkyvyyttä, jos onnistut sitouttamaan paljon ihmisiä julkaisuihisi, sillä silloin ne näkyvät myös heidän kontaktiensa uutisvirrassa.

Myös muiden käyttäjien julkaisujen kommentointi on tärkeä tapa olla aktiivinen. Lisäksi pysyt asioista ajan tasalla, kun seuraat uutisvirtaasi ja saat näkyvyyttä sekä uskottavuutta kirjoittamalla napakan kommentin kiinnostavaan julkaisuun, blogiin tai työpaikkailmoitukseen. Erityisesti alasi ryhmissä aktiivinen kommentointi kannattaa, sillä työnantajat tai yhteistyökumppanit saattavat kiinnostua sinusta siellä.

Ryhmät

Etsi alaasi ja työelämän kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä ryhmiä. Kuulumalla ryhmiin viestit aktivisuudesta ja kiinnostuksesta eri asioita kohtaan, ja rakennat uskottavuutta. Ryhmät ovat myös väylä verkostoitua. 

Seuraaminen

Seuraamisiesi organisaatioiden päivitykset tulevat Home-sivullesi, joten seuraamalla kiinnostavia yrityksiä saat tietoa heidän tapahtumistaan ja ajankohtaisista asioista.

 

Päivi Ruokolainen
Social Media Trainee
Päivi on Kuplin Social Media Trainee,
joka tuottaa eloisaa sisältöä ja on parhaimmillaan
sanallisten tehtävien äärellä.

paivi.ruokolainen@kupli.fi
+358 40 768 6496

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: