Kaikki kokemamme, oppimamme ja omaksumamme asiat luovat meille jokaiselle oman henkilökohtaisen mukavuuden alueen. Meidän tulisi pyrkiä laajentamaan todellisuuttamme, jotta voisimme saada tilaa uusille ajatuksille ja luovuudelle.

Asioiden tarkastelu erilaisten näkökulmien kautta voi auttaa meitä hahmottamaan täysin uusia ulottuvuuksia arkipäiväisissäkin tilanteissa. Pysähdy siis miettimään. Miksi teen tätä kyseistä asiaa? Mitä se antaa minulle? Mitä se voisi antaa muille?

Älä elä laatikossa!

Opit elämässäsi jatkuvasti erilaisia asioita. Opit analysoimaan tapahtumia, selittämään ja perustelemaan teorioita ja tutkimuksia. Saatat janota tietoa, joka on tieteellisesti todistettua ja hyväksyttyä. Etsitkö huomaamattasi ympärillesi uusia pieniä sääntöjä ja ohjeita, joiden mukaan pyrit elämään ja toimimaan? Kuinka käy silloin luovuuden? Huonosti.

Kun ajattelet luovasti, et pyri löytämään sitä yhtä oikeaa vastausta. Pyrit hahmottamaan uusia erilaisia näkökulmia aiheeseen ja rikkomaan rajoja. Rikot yleisesti luotuja rajoja ja yrität löytää ulospääsyn opituista kaavoista.

Out of the box

Jos onnistut löytämään asiaan uuden mielenkiintoisen lähestymistavan, yhdistelet ehkä erilaisia ajattelutapoja, tai yksinkertaisesti vain tarkastelet aihettasi hieman kauempaa. ”Think out of the box” -ajattelutapa ottaa huomioon aiheen ympäristön ja muodostaa uusia yhteyksiä asioiden välille.

Mitä tämä asia merkitsee ja mitä se tarjoaa? Mitä elementtejä siihen kuuluu? Mitä jos ottaisit yhden tärkeän elementin pois ja korvaisit sen jollain muulla? Millä korvaisit sen? Mitä uutta se voisi tarjota minulle tai sinulle?

Taistele

Aivot oppivat alati uusia asioita, mutta ajautuvat helposti kulkemaan samoilla ajatuksen raiteilla. Yritä tarjota luovuudellesi uusia virikkeitä normaalissa toimintaympäristössäsi. Muuta toimintatapojasi, jotta voit muuttaa pitkällä tähtäimellä ajatuksiasi ­ – toimii myös toisin päin. Pyri vaikuttamaan kokonaisuuteen pienin inspiroivin muutoksin.

Ole utelias

Tutki, tarkkaile ja kyseenalaista ajattelutapoja ja toimintaa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, ei tyhmää kysymystä tai ajatusta. Rajoittuneita mieliä ja ajatuksia löytyy yhtä lailla kuin vapautuneita ja avoimia, joten pyri kulkemaan tuntemattomia teitä. Avaa ajatuksiasi ja ryntää suin päin uusille ajatusten apajille!

 

Ketterää ja jatkuvasti kehittyvää viestintää ja markkinoinnin suunnittelua löydät Kuplin palveluista! Tutustu sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin palveluihimme. Ole reippaasti yhteydessä, kohdataan huominen yhdessä!

 

Suvi Rosqvist

Suvi on Kuplin Social Media Trainee,
joka omaksuu nopeasti somen uudet tuulet
ja ottaa haltuun haasteen kuin haasteen.

suvi.rosqvist@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: