Maksaisitko Facebookin ja Instagramin käytöstä?

Tykkäätkö somen skrollaamisesta, mutta mainokset ärsyttävät? Kuulitko jo, että Meta suunnittelee mainoksettoman Facebookin ja Instagramin lanseerausta?

14 dollarin (reilun 13 euron) kuukausihinnalla mainoksettoman somen käyttöön

The Wall Street Journalin mukaan Meta suunnittelee, että EU-maiden Meta-käyttäjät voisivat jatkossa valita, haluavatko vaihtoehtoisesti maksaa käyttömaksua mikäli eivät halua kohdennettua mainontaa Instagramissa ja Facebookissa.

Meta on saanut tuottonsa mainostilan myynnistä yrityksille, mutta EU:n sääntelyn kiristyessä Metan on täytynyt alkaa miettiä rinnalle uusia ansaintamalleja. Wall Street Journalin tietojen mukaan kuukausimaksu mainoksettomaan someen olisi 14 dollaria kuussa mobiililaitteilla (ja muutaman euron vähemmän tietokoneella käytettäessä.)

Jos siis antaa Metalle luvan kerätä tietoja ja näyttää kohdennettua mainontaa, on palveluiden käyttö jatkossakin ilmaista.

Moni maksaa nytkin mainoksettomasta tilasta

Vaikka ajatus voi kuulostaa aluksi hullulta (miksi maksaisin jostain minkä voin saada ilmaiseksi), ei se välttämättä sitä ole. Aloittihan moni Spotifyn käytön ilmaisena ja kuunteli mainokset musiikin lomassa. Niin minäkin – mutta nyt maksan 11,99 euroa joka kuukausi Spotify Premiumista, ja olen tehnyt niin jo 12 vuoden ajan! Aluksi ihmeteltiin myös podcastien siirtymistä omille maksullisille alustoilleen, mutta niin vain moni maksaa jo podcast-palveluistakin kuukausimaksua – vaikka käytössä olisi myös Spotify.

Käyttöön jo tulevina kuukausina

WSJ:n jutun mukaan Meta on kertonut suunnittelevansa, että mahdollisuus mainoksettomaan Metaan tulisi käyttöön jo tulevina kuukausina eurooppalaisille käyttäjille. Se antaisi käyttäjille mahdollisuuden valita, jatkavatko he Instagramin ja Facebookin käyttöä ilmaiseksi personoiduilla mainoksilla vai maksavatko kuukausimaksun ilman mainoksia.

Nähtäväksi jää, saako Meta suunnitelmat läpi vai tyssääkö asia EU:ssa.

Suvi Asikainen
Asiakkuudet & myynti
suvi.asikainen@kupli.fi
+358 40 584 6080

Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: