Metakuvauksen kirjoittaminen

Googlen hakukonetuloksissa otsikon alapuolella on lyhyt esittelyteksti. Tätä tekstiä kutsutaan metakuvaukseksi. Nyt kerromme, miten kuvaus kannattaa kirjoittaa ja mitä hyötyä siitä on.

Mikä on metakuvaus?

Metakuvaus on hakutuloksissa otsikon alapuolella oleva teksti, jonka tarkoituksena on herättää lukijan mielenkiinto ja saada hänet klikkaamaan sivustoa.

Metakuvaus sijoittuu tarkemmin sanottuna otsikon ja URL-osoitteen alle. Sillä on jonkin verran merkitystä sivuston hakukoneoptimoinnin kannalta, mutta hyvin laadittu metakuvaus on myös informatiivinen ja houkuttelee lukemaan lisää.

Millainen on hyvä metakuvaus?

Metatekstin pituus voi vaihdella 155–160 merkin välillä sisältäen välimerkit- ja lyönnit. Metakuvausta kirjottaessa olisi hyvä laittaa hakukoneoptimoidun sivun avainsana kuvauksen alkupuolelle. Avainsana kertoo googlettajalle haun osuvuudesta, joka lisää mahdollisuuksia klikata linkkiä.

Metakuvauksen pitäisi vastata googlettajan kysymykseen. Sitä kirjoittaessa kannattaa miettiä, mitä googlettaja etsii, ja onko metakuvaus niin hyvä, että linkki kannattaa avata lukemista varten.

Kuvaukseen voi lisätä toimintakehotuksen, kuten ”Lue lisää sivuiltamme!”. Toimintakehotus tekee kuvauksesta elävämmän ja houkuttelee googlettajaa klikkaamaan linkkiä.

Yksi tärkeimmistä asioista kuvauksen kirjoittamisesta on se, että sen tulisi vastata sivun sisältöä. Jos näin ei ole, eikä sivustolle tulija löydäkään etsimäänsä, poistuu hän sieltä nopeasti. Kun Google huomaa tällaisen välittömän poistuman nousevan, heikkenee sivun näkyvyys hakutuloksissa.

Jokaiselle verkkosivuston sivulle pitäisi kirjoittaa oma, ainutlaatuinen metakuvaus. Samaa kuvausta ei siis voi kierrättää jokaiselle alasivulle.

Yoast SEO:n käyttö metakuvauksissa

Yoast SEO on hyvä lisäosa WordPress-pohjaisten verkkosivujen hakukoneoptimointiin. Yoastin kautta pystyy lisäämään helposti metakuvauksen verkkosivuille. Tämä ohjelma kertoo liikennevaloja apuna käyttäen, miten sivusta saa optimaalisesti hakukoneoptimoidun. Yoastissa on erikseen kohta, josta pystyy kirjoittamaan metakuvauksen ja se kertoo automaattisesti, kun metakuvaus on tarpeeksi pitkä.

Yoastin pystyy asentamaan WordPressin lisäosien kautta etsimällä Yoast SEO. Kun olet ladannut Yoastin niin se tulee automaattisesti käyttöön kaikilla sivuston sivuilla. Sen kautta pystyt lisäämään metakuvauksen alhaalla olevan Snippet -kohdan kautta.

Lue lisää Yoastista aiemmasta blogijutustamme.

Kaipaatko osaavaa kumppania metatekstien tai koko verkkosivuston suunnitteluun? Ota yhteyttä Kupliin!

Camilla Söderlin
Digital Marketing Trainee
camilla.soderlin@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: