Näin otat parempia kuvia älypuhelimella

Yrityksen somekanavien kuvamaailma kannattaa suunnitella järkevästi. Hyvälaatuiset kuvat antavat hyvän kuvan yrityksestä, eikä niitä varten tarvitse aina hankkia omaa järjestelmäkameraa. Monien älypuhelinten kamerat ovat jo niin kehittyneitä, että niillä saa somekäyttöä ajatellen varsin hyviä kuvia tai videoita.

Näillä Kuplin kuudella neuvolla otat entistä parempia kuvia älypuhelimella.

1 Valitse älypuhelin oikein

Kaikki alkaa kännykän valinnasta. Ostovaiheessa kannattaa vertailla puhelimen muiden ominaisuuksien lisäksi niiden kameroita. Pelkkä pikselimäärä ei kerro kaikkea, kuvanlaatuun vaikuttavia asioita on useita. Jos verkkokaupassa ilmoitetut tekniset ominaisuudet eivät avaudu sinulle, mene kauppaan ja pyydä myyjää kertomaan niistä selkosuomella.

2 Tutustu kameran käyttömahdollisuuksiin

Eri valmistajien älypuhelinkameroissa on eri ominaisuuksia. Vaikka et voisi nyt ostaa uutta puhelinta, niin tutustu nykyisen kameran mahdollisuuksiin ja testaa niitä käytännössä. Monilla kännykkäkameroilla on omat asetuksensa henkilökuvaukselle, lähikuville, liikkuvalle kohteelle, hämäräkuvaukseen jne. Niitä käyttämällä voit saada parempia kuvia, kuin pelkällä automaattitoiminnolla.

3 Mene tarpeeksi lähelle kohdetta, älä käytä zoomia

Kun kuvia otetaan kaukaa, on älypuhelimen omaa zoomia melkein turha käyttää. Tällä hetkellä vielä monien puhelinten kameroissa zoomaus tapahtuu digitaalisesti eikä optisesti linssien avulla, kuten ”oikeissa” kameroissa yleensä. Tämä tarkoittaa rakeista kuvaa ja on käytännössä sama, kuin jos rajaisit kuvan vasta sen ottamisen jälkeen. Liiku siis mieluiten itse lähemmäksi kohdetta, jos vain voit.

Muutamissa kännykkämalleissa optinen zoomaus on jo mahdollista, mutta kovin kauas ei niilläkään pääse ilman digitaalista apua. Optisia zoomeja ja muita objektiiveja on ostettavissa erillisinä lisäosina.

4 Tarkista tausta ja valaistus

Tarkista aina myös kuvattavan kohteen tausta. Näkyykö lasipinnasta hassuja heijastuksia tai tietokoneen ruudulta jotain käsiteltävään asiaan kuulumatonta? Onko lattia sotkuinen? Myös valaistus on tärkeä, sillä älypuhelimen salama on usein heikko ja se voi vääristää värejä. Kun yleisvalo on hyvä, onnistuu kuva varmemmin.

5 Käytä mieluiten takakameraa

Älypuhelimen takakamera on aina etukameraa parempi, joten sillä saa myös laadukkaammat kuvat. Jos haluat kuvan itsestäsi, on parasta pyytää kaveri kuvaamaan tai käyttää jalustaa ja itselaukaisijaa.

6 Käytä kuvanmuokkaustoimintoja

Vaikka kuvan olisi sommitellut ja suunnitellut hyvin jo ottamisvaiheessa, vaatii se usein jälkikäsittelyäkin. Kännykän kameran ominaisuuksien lisäksi kannattaakin tutustua myös sen kuvanmuokkaustoimintoihin ja tarvittaessa ladata tätä varten erillinen sovellus. Useissa puhelimissa on tarjolla valmiita filttereitä, kuten Instagramissa. Lisäksi voit säätää kuvan kirkkautta, värejä, terävyyttä, tuoda esille varjossa olevia kohteita jne. Jos haluat säilyttää kuvan luonnollisen näköisenä, älä kuitenkaan muokkaa sitä liikaa. Jälkikäteen ei voi saada aikaan ihmeitä, eli esim. kuvausvaiheessa tärähtänyttä kuvaa ei voi käsitellä teräväksi.

Osaavat tekijät ammattitason kuviin

Organisaation kanavissa julkaistavat valokuvat ovat osa brändiänne. Kannattaa siis miettiä jo markkinointi- tai somestrategiaa tehdessä, mitä haluatte viestiä ulospäin kuvamaailmallanne. Jos tuntuu siltä, että tarvitsette parempia kuvia, kuin älypuhelimella saa, voi markkinointitoimisto rientää hätiin!

Ota yhteyttä Kupliin, niin käydään yhdessä läpi valokuvaustarpeenne. Kuvaamme varmasti ja ammattitaidolla niin henkilökunnan, maisemat kuin myymänne tuotteetkin! Meiltä saat myös asiantuntevat markkinoinnin suunnittelupalvelut.

Tiia Moilanen
Digital Marketing Coordinator
tiia.moilanen@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: