Näyttääkö Facebook väärän kuvan, kun jaat sivusi linkin?

Harmitusta ja harmaita hiuksia, kun jaat Facebookissa oman sivusi linkin ja kuva on mitä sattuu. Kuulostaako tutulta? Ei hätää, Facebookissa näytettävän kuvan pystyy määrittämään itse ja käytännössä tämä tapahtuu pienen Open Graph -koodin ja Facebookin Debugger-työkalun avulla.

Tässä ohje siihen, miten pystyt vaihtamaan kuvan, vaihe vaiheelta:

 

1. Nykyisten tietojen tarkasteleminen

Avaa Facebookin Debugger  ja katso mitä tietoja sivustostasi Facebook löytää.

Kirjoita osoite ja paina Debug:

 

Facebook Debugger näyttää seuraavaksi mitä tietoja se ei löytänyt ja nyt meitä kiinnostaa erityisesti tuo kuva, mutta myös muut puuttuvat tiedot on hyvä korjata.

 

Alempaa näet myös mitä Facebook tällä hetkellä näyttää sivustolta.

 

2. Koodin luonti kuvan muuttamiseksi

Facebook lukee sivun koodia ja yrittää löytää sieltä tarvittavat tiedot, jotta se pystyisi näyttämään tietoja, joita sivusta oikeasti halutaan näyttää.

Kuvan muuttamiseen tarvitset seuraavanlaisen Open Graph –koodinpätkän, joka osoittaa Facebookille, että haluat näyttää tietyn kuvan.

<meta property=”og:image” content=”http://www.kupli.fi/wp-content/uploads/2017/01/somepilotti4000.jpg”/>

Etsi seuraavaksi sen kuvan osoite, jota haluat näyttää, kun jaat sivun Facebookissa. Osoitteen löydät kuvan mediatiedoista, esimerkiksi WordPressissä mene vasemmassa palkissa kohtaan Media, valitse haluamasi kuva ja kopioi URL-kohdasta kuvan osoite.

Vaihda kuvan osoite lihavoituun kohtaan koodia: <meta property=”og:image” content=”http://www.kupli.fi/wp-content/uploads/2017/01/somepilotti4000.jpg”/>

 

3. Lisää koodi sivustollesi

Seuraavaksi tämä koodi pitäisi sijoittaa sivustollesi <head>-elementin sisään. Esimerkiksi WordPressissä tämä <head> on header.php-tiedostossa. Jos sinulla on käytössä perus WordPress-sivusto, pääset koodiin käsiksi Ulkoasu – Muokkain -kohdasta.

Jos sinulla on juuri sinulle räätälöity ja koodattu sivusto, et pääse itse koodiin käsiksi niin helposti, ja joudut kysäisemään koodariltasi voisiko hän tiputtaa koodinpätkän oikeaan paikkaan.

 

4. Kerro Facebookille muutoksista

Facebook muistaa yllättävän pitkään vanhoja tietoja, joten sille on hyvä kertoa, että tietoja on muutettu. Tämä tapahtuu Facebookin Debuggerissa, missä kävimme jo aiemmin tarkastelemassa tietoja mitä Facebook näyttää. Eli kun koodinpätkä on asetettu sivulle mene takaisin Facebookin Debuggeriin. Klikkaa kohdasta Scrape Again. Toisinaan tätä saa klikkailla pariin kertaan.

 

Tämän jälkeen Facebook näyttää sinulle päivitetyt tiedot mitä se löysi sivulta. Kuva on muuttunut! :)

 

5. Jaa sivustosi linkki uuden kuvan kera

Nyt voit jakaa sivusi osoitteen Facebookissa niin, että juuri haluamasi tiedot näkyvät linkin yhteydessä.

 

 

Me Kuplilla suunnittelemme ja teemme digitaalista markkinointiviestintää jokaisen yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin. Tarjoamme strategista markkinoinnin suunnittelua, sisältömarkkinointia, some-mainontaa ja verkkosivuja sekä niiden päivityspalveluja. Kuplilta saat kaiken, mitä digimarkkinointiisi ja näkyvyytesi kasvattamiseen tarvitset. Ota yhteyttä!

 

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: