Tilastokeskus julkaisi tämän vuoden tutkimuksen väestön tieto- ja viestintätekniikan käytöstä. Tutkimus käsittelee melko yksityiskohtaisesti internetin ja yhteisöpalveluiden käyttöä Suomessa. Nuoret sekä nuoret aikuiset erottuvat muusta väestöstä netin aktiivisimpana käyttäjäryhmänä. Vuonna 2017 sosiaalisen median palveluiden käyttö on kasvanut viime vuosista edelleen. Suurin osa käyttää nettiä kännykällä ja seuraa yhteisöpalveluita aktiivisesti.

Internetin käyttö

16–64-vuotiaista 93,4 prosenttia käytti nettiä päivittäin tai lähes päivittäin ja 87,6 prosenttia käyttää nettiä yleensä useita kertoja päivässä. Kun kohdennetaan ikäryhmä 16–34-vuotiaisiin, voidaan todeta, että nettiä käyttää jopa 98,5 prosenttia päivittäin tai lähes päivittäin ja 95,5 prosenttia käyttää internetiä yleensä useita kertoja päivässä.

Nettiä käytettiin yleisimmin koko väestön keskuudessa sähköpostin käyttöön (83%) ja verkkopankin käyttöön (82%). Seuraavaksi yleisimpänä esiintyivät lehtien tai televisio-kanavien uutissivujen lukeminen (79%) ja tavaroita ja palveluita koskevan tiedon etsiminen (79%). Kuitenkin vain 59% väestöstä käytti nettiä tavaroiden tai palveluiden ostamiseen.

Aktiivisuus yhteisöpalveluissa

Opiskelijat ovat ehdottomasti aktiivisimpia yhteisöpalveluiden käyttäjiä ja pääkaupunkiseutu erottuu suhteellisen vahvasti muusta Suomesta. Opiskelijoista 96 prosenttia oli seurannut jotain yhteisöpalvelua 3 kk aikana ja työllisistä 72 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla väestöstä 74 prosenttia oli seurannut jotain yhteisöpalvelua 3 kk aikana ja muualla Suomessa vastaava luku ylsi 57,67 prosenttiin. Pääkaupunkiseudulla yhteisöpalveluiden käyttö on siis selvästi aktiivisempaa. Ero kasvoi sitä enemmän, mitä kauemmas kaupungeista kuljettiin, maaseutum. kunnissa yhteisöpalveluita käytti enää vain puolet väestöstä

Blogeja viimeisen kolmen kuukauden aikana oli lukenut 36 prosenttia miehistä ja 49 prosenttia naisista. Blogeja oli kommentoinut 5 prosenttia väestöstä ja blogia on kirjoittanut ainoastaan 2 prosenttia väestöstä. Pääkaupunkiseudulla blogia oli kirjoittanut väestöstä jopa 4 prosenttia, kun muualla Suomessa päästiin vain 1,67 prosenttiin. Aktiivisimpia blogien kommentoijia ja kirjoittajia ovat 25–34-vuotiaat henkilöt.

 

Lähde: Suomen virallinen tilasto (SVT): Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö [verkkojulkaisu]. ISSN=2341-8699. 13 2017. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 7.12.2017]. Saantitapa: https://www.stat.fi/til/sutivi/2017/13/sutivi_2017_13_2017-11-22_tie_001_fi.html

 

Tutustu sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin palveluihimme tai ota yhteyttä!

 

Suvi Rosqvist

Suvi on Kuplin Social Media Trainee,
joka omaksuu nopeasti somen uudet tuulet
ja ottaa haltuun haasteen kuin haasteen.

suvi.rosqvist@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: