Tällä hetkellä teemme pääasiassa etätöitä, mutta noin päivä tai pari viikossa ollaan toimistolla. Tänään on vuorossa toimistopäivä! Kuten olen aikaisemmassa työpäiväblogitekstissä kertonut, työpäiväni eivät ole käytännössä koskaan samanlaisia, joten tämäkin torstai on aivan uniikki.

Menen työmatkat nyt toistaiseksi kävellen, kun julkiset eivät näin korona-aikaan houkuttele. Työmatkalla on kiva kuunnella podcasteja, joista olen innostunut vasta ihan lähiaikoina.

9:15 Toimistolla vaihdan nopeat kuulumiset työkavereiden kanssa, juon kapselikahvin, luen meilit ja alan vielä viimeistä kertaa oikolukea taitettua lehteä. Graafikkomme Aino taittaa tällä hetkellä asiakkaallemme henkilöstölehteä, ja tänään on tarkoitus lähettää taittoluonnos asiakkaalle. Lehden oikoluku on aika hidasta puuhaa – vaikka ollaan luettu jo pariin kertaan tekstit, edelleen löytyy pientä hiottavaa!

10:00 Meets-palaveri potentiaalisen asiakkaan kanssa, jota tavattiin jo keväällä. Päästään tekemään uutta tarjousta, koska asiakkaan tarpeet ovat täsmentyneet. Meets-palaverin jälkeen keskustellaan vielä puhelimessa yhteistyökumppanimme kanssa siitä, miten etenemme tarjouksen laatimisen kanssa potentiaaliselle asiakkaallemme. Puhelun jälkeen jatkan oikolukua.

11:00 Lähdetään koko tiimin kanssa lounaalle alakerran Fazer Caféhen.

12:30 Jatkan vielä lehtitaiton oikoluvun parissa ja käyn Ainon kanssa viimeiset viilaukset läpi.

13:30 Alan laatimaan tarjouksia. Meille tulee oikeastaan kahdenlaisia yhteydenottoja: toiset yhteydenotoista ovat todella selkeitä tarjouspyyntöjä, joissa on selkeästi määritellyt osa-alueet, budjetit ja jopa aikataulut. Näihin pystyy yleensä tekemään tarjoukset ilman monia lisäkysymyksiä.

Suurin osa yhteydenotoista on kuitenkin sellaisia, että istutaan ensin yhdessä alas tai jutellaan Google Meetsissä tai puhelimessa, ennen kuin pystymme laatimaan tarjouksen.

Tänään pöydälläni on tarjousten laatiminen visuaalisen ilmeen laajasta suunnittelusta sekä toiselle organisaatiolle kahdesta erilaisesta sosiaalisen median koulutuksesta. Deadline on vasta parin päivän päästä, mutta tarjoukset on hyvä saada alkuun jo, jotta kerkeän laittamaan ne vielä Marille katsottavaksi. Meillä tarjoukset menevät aina ainakin kaksien silmien läpi, jotta niihin ei jäisi mitään virheitä.

14:30 Tiia ja Mari ovat saaneet workshopin pidettyä asiakkaalle, niinpä pidetään yhteinen onnistumishetki! Kaikki kertovat, missä ovat viikon aikana onnistuneet. Onnistumiset kerätään lapuille ja ne laitetaan purkkiin, jotta niihin voi palata myöhemmin.

15:00 Kuvaamme Marin kanssa #PuheKuplilla – kuukauden parhaat -videon valmiiksi ensi maanantaita varten, sillä meillä tulee aina kuun viimeinen päivä video someen.

16:00 Lähden kotia kohti. Meillä alkaa tänään kaveriporukan jalkapallotreenit ensi kesän suopotkupallon MM-kisoja varten, joten täytyy keretä hakemaan vielä XXL:stä pallo mukaan.

21:00 Treenien jälkeen teen vielä litteroinnin #PuheKuplilla-videosta, jotta Mari saa editoitua videoon tekstitykset.

Seepra ei liity työpäivään.

Suvi Asikainen
Co-Founder
Katsotaanko yhdessä, miten teidän
yrityksenne markkinointia
voidaan tehostaa?

suvi.asikainen@kupli.fi
+358 40 584 6080

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: