Pidin kesälomani jo ennen muita, joten näin heinäkuussa monien muitten ollessa kesälaitumilla voi hetkittäin tulla ihan ikävä työkavereita! Asiakkaista onneksi kuuluu myös kesäaikana, joten tylsää ei ole ollut. Tässä yhden kesäisen työpäivän menoa.

7.05

Tein eilen töitä toimistolla, ja niin oli tarkoitus tapahtua myös tänään, mutta suunnitelmiin onkin tullut muutos. Lähden siis hakemaan työkonetta ja -puhelinta keskustasta. Samalla tulee hyvä aamulenkki!

7.55

Kotona ja työn ääressä! Sähköpostiin on tullut vastaus uudelta asiakkaalta, jonka kanssa olemme aloittamassa markkinointistrategian ja -suunnitelman laatimista pikaisella aikataululla. Sovimme ajan aloitustapaamiselle ja lähetän asiakkaalle kutsun videoneuvotteluun. Tarkistan myös aiemmin laatimamme ennakkokyselyn asiakkaan markkinointiin liittyen ja lähetän sen hänelle läpikäyntiä varten.

9.00

On tiimituokion aika. Nyt kun kuplilaiset tekevät töitä pääosin kotitoimistoilta käsin, niin olemme pitäneet joka aamu videotapaamisen, jossa on käyty läpi päivän ohjelmaa ja vaihdettu kuulumisia. Tänään paikalla ovat minun lisäkseni Mari ja Aino. Parinkymmenen minuutin tuokion jälkeen joudun lähtemään toimittamaan omaa asiaani kaupungille, luvassa siis lisää hyötyliikuntaa!

10.25

Juuri kun astun kotiovesta takaisin sisään, soi työpuhelin. Soittaja tiedustelee markkinointipalveluitamme ja sovin hänen kanssaan tapaamisen seuraavalle viikolle. Alan jo ottaa selvää potentiaalisen asiakkaan yrityksestä ja sen toimialasta. Sitten syömään!

11.30

Suvi on ennen lomalle lähtöään ajastanut asiakkaansa somepäivityksiä ajastustyökalulla. Tämän viikon päivitykset vaativat kuitenkin muokkausta, joten käyn tekemässä tarvittavat muutokset. Samaan syssyyn julkaisen oman asiakkaani somepäivityksen, jonka sisällöt on tehty jo valmiiksi.

11.45

Seuraan lähes päivittäin digimarkkinointikanavien uutuuksia ja muiden alan toimijoiden blogikirjoituksia. Tässä välissä on hyvä tsekata seurantafeedistä viimeisimmän vuorokauden päivitykset. Löydänkin mielenkiintoisia uutisia niin Google Adsin kuin Instagraminkin julkaisemista uutuusominaisuuksista. Raportoin tietenkin tärkeimmistä kollegoille.

12.02

Olen viime viikolla haastatellut asiakkaamme asiakasta verkkosivuille tehtävää asiakasreferenssiä varten. Olen lähettänyt tekstin haastatellulle tarkistettavaksi ja nyt saan häneltä kommentit. Pari pientä muutosta, ja teksti on valmis lähetettäväksi vuorostaan meidän asiakkaallemme tsekkausta varten.

12.15

Kalenterissani on merkintä Kuplin oman uutiskirjelistan läpikäynnistä. Nyt on juuri sopiva hetki sille!

12.45

Huh, päivä on vasta puolessa, ja olen ehtinyt tehdä jo vaikka mitä, vaikka olen käynyt kaupungillakin kahdesti! Loppupäivän voikin pyhittää syksyllä julkaistavien Taitoloikka-kurssiemme sisältöjen läpikäynnille. Viimeistelen yhden oman kurssimateriaalini ja käyn läpi kaksi kollegoiden kirjoittamaa, joihin teen muokkausehdotuksia. Välillä viestittelemme Marin kanssa ja mietimme, miten kuvaamme ostopolun kurssimateriaaleissa ja millaisilla käytännön esimerkeillä selvennämme markkinoinnin mysteerejä.

17.00

Vielä somehommia päivän loppuun! Merkitsen siis ylös päivän työt eli alan kirjoittaa tätä blogijulkaisua. Tässä vaiheessa päivä alkaakin olla pulkassa. Huomenna jatketaan taas kohti uusia seikkailuja markkinoinnin parissa!

Kupli on strateginen ja aikaansaava markkinointitoimisto Helsingissä. Tutustu palveluihimme!

Tiia Moilanen
Digital Marketing Coordinator
tiia.moilanen@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: