Kauppakeskus Plazan lastenmaailma

Leikkimetsän visuaalinen ilme

Kauppakeskus Plaza on viihtyisä ja palveleva kauppakeskus Salon ydinkeskustassa, Armfeltin kaupunginosassa. Vuonna 1992 avautuneessa Plazassa on lähes 50 erikoisliikettä, ravintolaa, kahvilaa ja palvelua. Plazan lastenmaailma Leikkimetsä on lasten oma paikka kauppakeskuksessa. Ostosreissun välissä on mukava pysähtyä hetkeksi leikkimään ja viihtymään yhdessä Sopu Siilin ja ystävien kanssa!

Lähtökohdat projektille

Kauppakeskus Plaza oli toteuttanut hiljattain brändiuudistuksen. Nyt tavoitteena olikin saada myös Kauppakeskus Plazan uudelle lasten leikkipaikalle oma raikas visuaalinen ilme, joka kulkisi samassa linjassa kauppakeskuksen oman visuaalisen ilmeen kanssa.

Projekti aloitettiin tekemällä ensin visuaalinen ilme lastenmaailmalle, eli aluksi määritettiin värit, fontit, kuvitukset ja koostettiin niistä valmis graafinen ohjeisto. Asiakkaan toiveena oli murrettu värimaailma, ja sitä lähdettiinkin toteuttamaan Suomen luonnosta inspiroituneena. Lisäksi luotiin päähahmo Sopu Siili, ja suunniteltiin myös muut lastenmaailmassa esiintyvät metsän eläimet.

Kun ilme oli valmis, suunniteltiin itse leikkipaikan materiaalit eli valmiit teippaukset ja kiipeilytelineiden painomateriaalit.

Lapset suunnittelun keskiössä

Leikkipaikan suunnittelun keskiössä olivat vahvasti kohderyhmän edustajat eli lapset ja lastenmaailmalle haluttiin tehdä oman näköiset, kiehtovat ja mielenkiintoiset hahmot. Tässä otettiin huomioon paljon pieniä yksityiskohtia, esimerkiksi se, että hahmojen silmät asetettiin katsomaan perheen pienempiä.

Erityisesti huomiota asetettiin sille, että kuvituksista tehtiin kiehtovat sekä saavutettavat, jotta kuka tahansa voi niitä esim. värisokeudesta huolimatta katsella. Päähahmon Sopu Siilin suunnittelussa otettiin myös huomioon se, että siitä on mahdollista tehdä kauppakeskukselle virallinen maskotti hahmopukuineen.

”Asiakkaan toiveena oli murrettu värimaailma, jota lähdettiin toteuttamaan Suomen luonnosta inspiroituneena. Halusimme tuoda mukaan kesäisen metsän valoa ja pieniä yksityiskohtia, joita lasten on iästä riippumatta hauska bongailla telineistä ja ikkunateippauksista.”

– Aino Korpinen, Kuplin graafinen suunnittelija

Projektista sanottua

”Oli mahtavaa saada teidät projektiamme toteuttamaan! Se onnistui hienosti ja uskon, että Sopu Siili ystävineen tulee olemaan pian kaikkien pienten Plazan asiakkaiden sydämissä.”

– Riikka Tuomainen, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Plaza

Suvi Asikainen

Kerron mielelläni lisää!

Suvi Asikainen

Osakas, KTM
Asiakkuudet & myynti
suvi.asikainen@kupli.fi
+358 40 584 6080