Verkkokauppaa perustaessa erilaisten maksutapojen valinta on yksi tärkeimpiä miettimisen aiheita. Maksunvälityspalvelut tarjoavat verkkokauppiaalle useamman maksutavan käyttöönsä yhdellä sopimuksella, mistä syystä ne ovat käytännöllisiä ja säästävät aikaa. Palveluiden sisällöissä ja hinnoittelussa on merkittäviäkin eroja, joten kokosimme alle vertailun yleisimmin käytetyistä maksunvälityspalveluista. Koostimme myös palveluntarjoajista erillisen vertailutaulukon, jonka voit ladata tämän kirjoituksen lopusta.

Lataa maksunvälityspalveluiden vertailutaulukko

 

Mitä maksutapoja verkkokaupan tulisi tarjota

Postin teettämän tutkimuksen mukaan 69 % vastanneista koki, että itselle mieluisan maksutavan puuttuminen vähentää halua tehdä ostoksia verkkokaupassa. Monipuolisten maksutapojen tarjoaminen onkin yksi tapa varmistaa, että kävijä suorittaa verkkokauppaostoksensa loppuun.

Suomalaiset suosivat ostosten maksutapoina etenkin verkkopankkia, luottokortteja, laskua tai PayPalin kaltaista maksuväylää. Näiden lisäksi myös mobiilimaksamisen suosio on viime vuosina kasvanut merkittävästi.

 

Palveluntarjoajat vuonna 2021

Keräsimme yhteen tietoja eri maksunvälityspalveluiden hinnoittelusta ja palvelutarjonnasta kirjoitushetkellä (helmikuu 2021). Otimme vertailuun mukaan kuusi eri toimijaa: BlueCommerce, Klarna Checkout, Paytrail, Visma Pay, Stripe ja PayPal.

Tämän vuoden tammikuussa uutisoitiin, että Nets-konsernin omistama Paytrail on ostanut Checkout Finland Oy:n osakekannan. Kirjoitushetkellä kauppa on vielä Finanssivalvonnan hyväksynnässä, mutta jätimme tämän uutisen vuoksi verkkokauppiaiden keskuudessa suositun Checkoutin pois vertailusta.

 

BlueCommerce

Verifonen BlueCommerce-palvelu lupaa kauppiaille markkinoiden monipuolisimman maksutapavalikoiman. Kilpailijoita kattavammat maksuvaihtoehdot ovatkin yksi BlueCommercen etuja.

Palvelupaketteja on kolme, joista halvimman Basic-paketin saa käyttöönsä ilman kuukausimaksua. Se onkin varteenotettava vaihtoehto varsinkin aloittavien verkkokauppiaiden osalta.

Isommissa Premium- ja Premium + -paketeissa kuukausimaksut ovat 55 ja 95 euroa, mutta maksutapakohtaiset veloitukset Basic-pakettia halvempia ja pakettien sisällöt kattavampia.

BlueCommercen hyvät ja huonot puolet

+ Halvimman paketin saa käyttöönsä ilman kuukausimaksua
+ Tarjoaa muita palveluita kattavammin eri maksuvaihtoehtoja, joista osa on Suomessa harvinaisempia
– Rajallisemmin valmiita maksumoduuleita eri verkkokauppa-alustoihin

Tutustu BlueCommerceen


Klarna Checkout

Klarna Checkout lupaa täydellisen kassaratkaisun, joka tarjoaa asiakkaille sujuvan ostokokemuksen. Klarnassa ei ole kuukausimaksua, mutta tapahtumakohtaiset kustannukset ovat kilpailijoihin verrattuna korkeampia. Hinnoittelu vaihtelee sen mukaan, mistä maasta asiakkaat ostavat. Klarna Checkoutin saa integroitua lukuisiin verkkokauppa-alustoihin.

Klarna Checkoutin hyvät ja huonot puolet

+ Valmiit integrointimahdollisuudet
+ Ei kuukausimaksua
– Rajallisemmat maksutapavaihtoehdot
– Kokemustemme mukaan maksuissa ollut hankaluuksia ainakin WooCommerce-kauppojen osalta

Tutustu Klarna Checkoutiin

 

Paytrail

Paytrail lupaa kaikki verkkokaupan maksutavat, ympäri vuorokauden tavoitettavissa olevan asiakaspalvelun ja luotettavan maksupalvelun. Paytraililla on käytössä vain yksi paketti, 59 eurolla kuussa saa käyttöönsä kaikki palvelun tarjoamat maksuvaihtoehdot. Varsinkin aloitteleville kauppiaille Paytrail ei ole edullisin vaihtoehto, mutta yhteensopivuus eri alustojen kanssa on kattava.

Paytrailin hyvät ja huonot puolet

+ Kattavat integrointimahdollisuudet
– Kallis varsinkin aloitteleville kauppiaille
– Esimerkiksi maksusivun upotus verkkokauppaan on erillisellä kuukausikustannuksella

Tutustu Paytrailiin

 

Visma Pay (ent. Bambora PayForm)

Aiemmin Bambora Payform -nimellä tunnettu verkkomaksupalvelu siirtyi lokakuussa 2020 tehdyn yrityskaupan myötä Visman omistukseen, jonka seurauksena palvelun nimi ja sisältö kokivat uudistuksen. Visma Pay lupaa helpon ja edullisen verkkomaksuratkaisun verkkokauppoihin. Valittavana on tällä hetkellä kaksi kuukausimaksullista pakettia, Express ja Power, jotka saa käyttöönsä ilman avausmaksua. Express-paketin hinnaksi on mainittu sivuilla 0 €/kk, mutta paketin minimilaskutus on kuitenkin 4,95 € kuukaudessa.

Visma Payn hyvät ja huonot puolet

+ Edullinen varsinkin aloitteleville verkkokauppiaille
+ Hinnoittelu on selkeää ja useat ominaisuudet saa käyttöönsä ilman erillistä lisämaksua
– American Express ja Diners Club erillisillä sopimuksilla

Tutustu Visma Payhin

 

Stripe

Stripe on kansainvälisesti laajasti käytetty maksupalvelu, jonka kautta voit ottaa korttimaksuja ja toistuvia maksuja vastaan niin Euroopasta kuin Euroopan ulkopuoleltakin. Stripe on kuukausimaksuton ja tapahtumakohtaiset hinnat edullisimmasta päästä. Palvelun voi integroida lukuisiin eri alustoihin.

Stripen hyvät ja huonot puolet

+ Kuukausimaksuton, tapahtumakohtaiset hinnat edullisia
+ Monipuolisten korttimaksujen ansiosta sopii etenkin kansainvälisiin kauppoihin
– Ei verkkopankkimaksuja, joten palvelu ei yksistään riitä kattamaan suomalaisten tarpeita

Tutustu Stripeen

 

PayPal

PayPal on yksi käytetyimpiä maksupalveluita etenkin kansainvälisillä markkinoilla. PayPal toimii yli 200 maassa ja tukee 25 eri valuuttaa. Asiakas liittää PayPal-tiliinsä maksukorttinsa tiedot, jolloin asiakkaan ei tarvitse syöttää verkkokaupassa korttinsa tietoja jokaisella kerralla erikseen.

PayPalin sivujen mukaan Yhdysvalloissa verkkokauppojen asiakkaista 72 %:lla on PayPal-tili. Varsinkin Pohjois-Amerikkaan myyntiä tekevillä verkkokaupoilla PayPal tulisi sisällyttää maksutapoihin.
PayPalissa ei ole erillistä kuukausikustannusta. Tapahtumakohtaisten maksujen suuruus vaihtelee eri maiden välillä. PayPalin kautta on myös mahdollisuus vastaanottaa maksuja hyväntekeväisyyteen, joiden tapahtumakohtaiset hinnat ovat muita maksuja pienempiä.

PayPalin hyvät ja huonot puolet

+ Kuukausimaksuton
+ Kansainvälisesti laajasti käytetty
– Osa tapahtumamaksuista korkeita verrattuna muihin toimijoihin
– Ei yksinään riitä kattamaan suomalaisten asiakkaiden tarpeita

Tutustu PayPaliin

 

Maksunvälityspalveluiden vertailutaulukko

Lataa Maksunvälityspalveluiden vertailutaulukko oheisen lomakkeen kautta, jolloin latauslinkki lähetetään sähköpostiisi. Tarkista myös roskapostikansio, jos viesti ei ole saapunut muutaman minuutin sisällä tilauksesta. Vertailun lataamalla hyväksyt henkilötietojen tallentamisen markkinointikäyttöön tietosuojaselosteen mukaisesti.

 

Sanna Pyylampi
Digital Marketing Coordinator
Sanna on Google-mainonnan ja verkkosivujen suunnittelija, joka innostuu tuloksen tekemisestä ja muutosten aikaansaamisesta.
sanna.pyylampi@kupli.fi

 

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: