Verkkosivujen kehittäminen – tarkista ensimmäisenä nämä 4 asiaa

Verkkosivuja kannattaa kehittää jatkuvasti, jotta ne ovat ajan tasalla ja tukevat markkinointia parhaalla mahdollisella tavalla. Verkkosivujen kehityksellä varmistetaan myös, että ne eivät pääse vanhenemaan ja näin laajaa uudistusta ei tarvita vaan sivustoa pystytään työstämään koko ajan, niin se pysyy ajan hengessä mukana. Tarkastamalla nämä neljä asiaa, pääset jo pitkälle sivuston kehittämisessä.

Verkkosivujen sisällöt

Verkkosivujen sisällöt ovat yksi verkkosivuston tärkein asia. Kerrotaanko sivustolla niistä asioista, joita yrityksenne tekee tällä hetkellä? Koska sisältöjä on viimeksi päivitetty? Tuotetaanko sivustolle ajankohtaista sisältöä?

Jos tekstit ovat muutamankin vuoden vanhat, ne kannattaa lukea ajatuksella läpi ja miettiä vastaavatko ne todella sitä toimintaa, mitä yrityksenne tällä hetkellä tekee. Usein sisällöt jäävät myös hyvin pintapuolisiksi, joten kannattaa myös tarkistaa selviääkö teksteistä nopeallakin vilkaisulla perusasiat eli se mitä yrityksenne tekee ja mitä palveluita ja tuotteita se tarjoaa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on todella tärkeässä roolissa nykypäivänä, sillä ihmiset etsivät jatkuvasti Googlesta tietoa tuotteista ja palveluista. Näin myös on tärkeää, että yrityksenne sivusto nousee hakutuloksissa mahdollisimman korkealle. Kun katsotte tekstejä läpi, kannattaa myös ottaa huomioon hakukoneoptimointi sisällöissä.

CTA

CTA:lla tarkoitetaan Call-to-actionia eli sitä, että verkkosivustolla vierailevan henkilön halutaan toteuttavan joku tietty toiminto. Verkkokaupassa se on useimmiten ostos, verkkosivustolla se voi olla yhteydenotto. Kannustetaanko sivustolla vierailijaa tekemään haluttu toiminto? Tämä kannattaa katsoa läpi ja näitä kehotuksia lisätä sivustolle mahdollisuuksien mukaan.

Mobiilikäytettävyys

Verkkosivuja selataan enemmän ja enemmän puhelimilla. Näin mobiilikäytettävyys on viimeinen kehityskohde, joka on ehdottomasti tarkistettava kuntoon, jos sitä ei ole vielä tehnyt. Sivuston pitäisi lähtökohtaisesti toimia kaikilla laitteilla mutkattomasti ja sen tulisi latautua nopeasti, joten kannattaa välttää mm. liian suuria kuvatiedostoja sivustolla.

Kun siis olet kehittämässä verkkosivujasi, ota huomioon nämä neljä seikkaa ensimmäisenä. Kehityskohtia on varmasti paljon muitakin, mutta nämä on tärkeä katsoa kuntoon viimeistään nyt.

 

Mari Orpana


Mari Orpana

Mietitäänkö yhdessä yrityksellenne parhaat keinot markkinointiin?
mari.orpana@kupli.fi
+358 40 480 3882

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi:


Tilaa Kuplin uutiskirje suoraan sähköpostiisi: