Verkkosivut ovat edelleen paikka, jonne valtaosa asiakkaistanne menee ennen kuin he tekevät ostopäätöksen. Tämän vuoksi on tärkeää, että verkkosivut ovat modernit, brändin mukaiset ja auttavat asiakasta ostamaan. Verkkosivujen uudistaminen on parhaimmillaan antoisa ja hauska projekti ja vie yrityksenne toimintaa askeleen eteenpäin. Me Kuplilla autamme todella mielellämme verkkosivujen uudistamisessa. Uudistus lähtee liikkeelle miettimällä seuraavaa kolme asiaa.

1. Verkkosivujen uudistaminen kannattaa aloittaa keräämällä inspiraatiota

Surffailet verkossa jatkuvasti ja törmäät sivustoihin, jotka miellyttävät silmääsi ja sivuihin, jotka taas herättävät välittömän tarpeen sulkea sivusto. Kerää ylös listaa sivustoista, joista pidät ja sivustoista joista et pidä. Yrityksen graafinen ohjeisto luo usein rajat sivuston värimaailmalle ja typografialle, mutta voit tarkkailla myös näitä asioita, kun selaat sivustoja. Huomioi myös, mistä pienemmistä elementeistä pidät.

2. Minkälaiset vaatimukset liiketoimintasi asettaa sivustolle

Minkä tyyppistä toimintaa yrityksenne tekee? Tarvitaanko sivustolle verkkokauppa vai riittävätkö pelkät tiedot tuotteista ja palveluista? Entä onko yrityksessänne käytössä muita järjestelmiä, joihin sivusto olisi tarpeen integroida? Nämä asiat kannattaa miettiä jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun sivustouudistusta lähdetään hahmottelemaan. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon hakukoneoptimointi heti alusta asti ja miettiä, kuinka verkkosivusto saadaan nousemaan Googlessa kilpailijoita ylemmäs.

3. Mieti aikataulu ja resurssit

Aikataulun ja resurssien miettiminen on myös tärkeää miettiä heti, kun verkkosivujen uudistaminen tulee ajankohtaiseksi. Milloin sivujen halutaan olevan valmiit? Verkkosivuprojekti valmistuu parhaimmillaan kuukaudessa, mutta siihen varattava aika on kuitenkin hyvä katsoa aina tapauskohtaisesti. Kannattaakin lukea blogitekstimme verkkosivuprojektin aikataulu ja kuinka verkkosivuprojekti etenee aikataulussa, jos aikataulu mietityttää. Myös projektin budjetti on hyvä miettiä etukäteen, sillä se saattaa rajata ja toisaalta myös mahdollistaa hyvin erityyppisiä ratkaisuja.

Miettimällä nämä kolme asiaa ennen verkkosivujen uudistamista pääsee hyvin alkuun. Tiesitkö, että kesä on parasta aikaa uudistaa verkkosivut? Suunnitellaan ja toteutetaan tyylikäs sivusto juuri teidän yrityksellenne tai organisaatiollenne niin saatte hyvän startin liiketoimintaan heti elokuussa. Ota yhteyttä mari.orpana@kupli.fi tai 040 480 3882 niin keskustellaan lisää.

 

 

Mari Orpana


Mari Orpana

Mietitäänkö yhdessä yrityksellenne parhaat keinot markkinointiin?
mari.orpana@kupli.fi
+358 40 480 3882

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: