Välillä on mukava lukea muiden työpäivistä. Niistä saa edes jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä työpaikoilla tapahtuu. Tässä yhden tavallisen maanantain hommia markkinointitoimistossa Digital Marketing Traineen näkökulmasta.

8.15
Maanantai alkaa iloisissa merkeissä, sillä toimarimme Mari on palannut lomalta ja suorastaan puhkuu intoa! Me muut yritämme päästä mukaan Marin hurjaan vauhtiin. Oma aamu lähtee käyntiin kahvinkeitolla ja taistelulla tietokoneen toimimattoman näytön kanssa. Häviän taistelun ja pienen testauksen jälkeen totean, että vika on tietokoneen ja näytön välillä olevassa adapterissa. Läppärin näyttö riittänee hetken aikaa.

Kun olen käynyt läpi päivän tehtävät ja alan uusimmat uutiset, aloitan hommat muokkaamalla englanninkielistä esitetekstiä ja lähetän sen graafikolle lisättäväksi esitteen taittoon.

9.30
Maanantaisin meillä on tapana kokoontua aamupalaveriin. Niin tehdään tänäänkin ja käydään läpi kaikkien viikko-ohjelma. Tänään on siitä harvinainen päivä, että kellään ei ole asiakastaapamisia. Palaverin jälkeen jatkan vielä hetken asiakkaan tekstien parissa.

10.30
Tietokoneen näytön toimimattomuus rassaa jo sen verran, että käyn kaupasta uuden adapterin. Toimistolle tultuani totean alkuperäisen diagnoosini olleen oikean: vika oli nimenomaan adapterissa, sillä nyt saan yhdistettyä läppärini isoon näyttöön heti. Sitten syömään!

11.30
Työt jatkuvat niin, että käyn läpi asiakkaalta tulleet mielipiteet ottamistamme valokuvista ja siirrän käyttöön hyväksytyt otokset erilliseen kansioon odottamaan somejulkaisua. Sitten siirrynkin Kuplin oman huhtikuun blogiaikataulun suunnittelun pariin. Aiheita postauksille on ehtinyt kertyä varastoon, joten hommaksi jää lähinnä miettiä, missä järjestyksessä niitä kannattaa julkaista ja kuka voisi olla paras henkilö kirjoittamaan mistäkin asiasta.

12.20
Viime viikolla olen työstänyt uuden asiakkaan markkinointistrategiaa ja sisältösuunnitelmaa. Suvi on nyt lukenut ne ja syvennyn tekemään asiakirjoihin muokkauksia hänen ehdotustensa pohjalta.

15.30
Meillä aloitti alkuvuodesta graafikko Aino, jonka perehdytysjakso on vielä meneillään. Iltapäivällä kerron ja näytän hänelle, mitä kaikkea työssäni teenkään ja mitä asiakkaita minulla tällä hetkellä on. Ennen työpäivän päättymistä ehdin vielä aloitella tiivistelmää aiemmin laaditusta markkinointistrategiasta. Kovin pitkälle en kuitenkaan pääse, kun kello näyttää jo, että on aika sulkea tietokone ja lähteä kohti illan rientoja!

 

Tiia Moilanen
Digital Marketing Trainee
tiia.moilanen@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: