Uusi viikko ja uudet kujeet, niin kuin on tapana sanoa. Mikään työpäivä ei ole peilikuva toisesta, mutta tältä omani voi esimerkiksi näyttää. Tervetuloa mukaan seuraamaan, mitä puuhailin maanantaina 12.11.2018!

9.30

Saavun toimistolle hiukan normaalia myöhemmin, koska viikonlopun Tukholman reissun jälkeen uni painoi vielä silmiä ja lämpimästä sängystä oli vaikea päästä ylös. Aamupuuron voimalla kuitenkin taas kohti uutta upeaa viikkoa!

Päivä alkaa koko tiimin yhteisellä viikkopalaverilla, jossa katsotaan läpi alkanutta viikkoa ja sen mukanaan tuomia työtehtäviä. Omalta osaltani luvassa on ainakin Kuplin sekä asiakkaiden somepäivityksien julkaisua sekä suunnittelua.

10.00

Teen Photoshopilla kuvakollaasin asiakkaan tulevaan Instagram- ja Facebook-arvontaan, jonka lisäksi etsin ja lisään kuvia toisen asiakkaan loppuvuoden somepäivityksiin. Kuvapankeissa sukkulointi on seikkailu sinänsä, ja välillä päivitysten kuvittaminen vaatiikin luovuutta.

12.15

Lounasaika! Tarkan markan tyyppinä tuon yleensä omat eväät mukanani, eikä tämäkään päivä ole poikkeus. Parsakaalikeittoa ja voileipää poskeen – niiden voimalla jaksaa jälleen ahkeroida!

12.45

Julkaisen asiakkaan sekä Kuplin oman somepäivityksen. Näin marraskuussa katseet kääntyvät myös jo kohti lähestyvää joulua, ja niinpä hahmottelenkin toiselle asiakkaalle jouluista uutiskirjettä. Kuinka monta jouluaiheista runoa Googlen syövereistä voikaan löytyä??

14.30

Suunnittelen asiakkaalle tulevan kevään somepäivityksiä sekä blogikirjoituksia aihe- ja otsikkotasolla. Inspiraationa suunnittelussa voi käyttää esimerkiksi muiden saman alan yritysten blogeja sekä sosiaalista mediaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitään ei kannata kopioida sellaisenaan suoraan omaan käyttöön!

15.30

Nopea palaveri Marin ja Suvin kanssa. Tsekataan erään asiakkaan kokonaisuutta: mitä on tehty, mitä tehdään lähitulevaisuudessa. Katsotaan, että kaikki ovat kartalla ja paketti kasassa.

16.00

Lisään asiakkaan verkkokauppaan sen tuotteista viime viikolla kirjoittamiani hakukoneoptimoituja kuvaustekstejä. Lisäksi muokkaan tekstien metatietoja ja varmistan, että kokonaisuus näyttää Googlen silmissä mahdollisimman hyvältä.

18.00

Aika laittaa pillit pussiin tältä päivältä ja mennä nauttimaan vapaasta koti-illasta Frendien ja lentokentältä viimeisillä kruunuilla ostamieni karkkien pariin. Huomenna jatkuu taas!

PS. Käy lukemassa myös jutut Marin ja Suvin työpäivistä!

Sohvi Auvinen
Marketing Intern
Sohvi on journalismin opiskelija, jonka sydän sykkii koskettaville ja erottuville visuaalisille sisällöille, sekä persoonallisesti ja suoraan sydämestä kirjoitetulle tekstille.
sohvi.auvinen@kupli.fi

Tilaa kooste kuukauden parhaista blogiteksteistä suoraan sähköpostiisi: